Proste bułeczki z malinami [malinianki]. Bez drożdży i wyrastania. Wystarczą 4 składniki

bułeczki z malinami

Przepis na bułeczki z malinami bez drożdży. Jakie składniki są potrzebne, by malinianki zachwyciły nie tylko twoje podniebienie?

Jak zrobić bułki bez drożdży? Przepis na malinianki

Czasami przychodzi nam ochota na coś słodkiego, a szafki w kuchni świecą pustkami. W ten sposób powstały pyszne bułeczki kryzysowe z malinami. Do ich przygotowania wystarczą tylko cztery składniki: mąka, kefir, cukier i soda. Do tego dodaj ulubione owoce i gotowe.

Dzięki temu, że ciasto do bułeczek nie powstaje na bazie drożdży, to nie trzeba czekać, aż wyrośnie. W ten sposób powstaje ekspresowa przekąska dla całej rodziny.

Bułeczki z malinami sprawdzą się z pewnością na deser. Co zamiast drożdży do malinianek? Dodatek sody sprawi, że ciasto pięknie wyrośnie. Z jej dodatkiem powstaje na przykład tradycyjny irlandzki chleb. Warto również wiedzieć, że aromat sody w znacznym stopniu znika, gdy pieczywo przestygnie. Kefir nadaje dodatkową lekkość naszym wypiekom.

Przepis na bułeczki z malinami (malinianki) poniżej.

Zobacz również: Serduszka z ciasta francuskiego


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×