in

Batony ptasie mleczko w wersji XXL

Ten pyszny deser z pewnością skradnie Wasze serca! Pyszności w najlepszym wydaniu 😍

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą serek homogenizowany (200 g) oraz galaretkę (rozpuszczoną i ostudzoną w 3/4 szkl. przygotowanej wody).
    W mikserze połącz ze sobą serek homogenizowany (200 g) oraz galaretkę (rozpuszczoną i ostudzoną w 3/4 szkl. przygotowanej wody).
  2. Przelej do formy i chłodź przez 60 minut.
    Przelej do formy i chłodź przez 60 minut.
  3. Ponownie użyj miksera i zmiksuj ze sobą serek homogenizowany i galaretkę brzoskwiniową (skorzystaj z powyższej instrukcji). Stwórz drugą warstwę w silikonowej foremce i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
    Ponownie użyj miksera i zmiksuj ze sobą serek homogenizowany i galaretkę brzoskwiniową (skorzystaj z powyższej instrukcji).  Stwórz drugą warstwę w silikonowej foremce i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
  4. Podziel powstałą piankę na kilka części i każdy z elementów oblej polewą czekoladową. Wstaw do lodówki na 45 minut.
    Podziel powstałą piankę na kilka części i każdy z elementów oblej polewą czekoladową. Wstaw do lodówki na 45 minut.
  5. Gotowe batoniki możesz udekorować truskawkami.
    Gotowe batoniki możesz udekorować truskawkami.