Burrito Chili Con Carne

Dziś w naszej kuchni króluje jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich - burrito. We współpracy z Gringo Bar z Warszawy przygotowaliśmy genialną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca.

Obrazek
Pyszności

Burrito Chili Con Carne możecie przygotować samodzielnie, korzystając z poniższego przepisu. A jeśli nie macie wystarczająco czasu, zawsze możecie zamówić fantastyczne burrito za pośrednictwem Uber Eats.

Składniki:

  1. 250 g chili con carne
  2. 15 g żółty ser starty
  3. 40 g jogurt naturalny
  4. 20 g awokado
  5. 5 g kolendra
  6. 15 g cebula czerwona
  7. 15 g jalapeño
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podgrzej Chili Con Carne. Następnie na suchej patelni podpiecz tortillę.

Obrazek

2. Na środku podgrzanej tortilli ułóż żółty ser, wcześniej przygotowane Chili Con Carne oraz jogurt naturalny.

Obrazek

3. Następnie dodaj awokado, kolendrę, cebulę i jalapeño.

Obrazek

4. Tortillę zwiń w rulon.

Obrazek

5. Podpiecz burrito przez 30 sekund na rozgrzanej patelni (na każdej ze stron).

Obrazek

6. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej