Chleb tostowy zapiekany z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem

Każdy z nas doskonale wie, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dlatego też powinniśmy zawsze o nim pamiętać i zjeść coś na spokojnie. Kawa na śniadanie, czy zimny tost jedzony w biegu, na pewno nie doda nam energii na cały dzień.

Zamiast tego, zapoznaj się z poniższym przepisem na pyszną zapiekankę z chleba tostowego z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem. Palce lizać!

Chleb tostowy zapiekany z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chleb tostowy zapiekany z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W formie do pieczenia ułóż chleb tostowy, bez skórek.
    W formie do pieczenia ułóż chleb tostowy, bez skórek.
  2. W dużej misce połącz ze sobą następujące składniki: jajka, paprykę, cebulę, szynkę, szczypiorek, ser, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    W dużej misce połącz ze sobą następujące składniki: jajka, paprykę, cebulę, szynkę, szczypiorek, ser, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Powstałą mieszankę umieść w formie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 20 minut.
    Powstałą mieszankę umieść w formie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 20 minut.
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×