Chleb tostowy zapiekany z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem

Każdy z nas doskonale wie, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dlatego też powinniśmy zawsze o nim pamiętać i zjeść coś na spokojnie. Kawa na śniadanie, czy zimny tost jedzony w biegu, na pewno nie doda nam energii na cały dzień.



Zamiast tego, zapoznaj się z poniższym przepisem na pyszną zapiekankę z chleba tostowego z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem. Palce lizać!
Składniki:
Porcje- 6 kanapek chleb tostowy bez skórki
- 9 szt. jajka
- 1 szt. papryka
- 1/2 szt. cebula
- 200 g szynka
- 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
- 1 szkl. ser żółty
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- W formie do pieczenia ułóż chleb tostowy, bez skórek.
- W dużej misce połącz ze sobą następujące składniki: jajka, paprykę, cebulę, szynkę, szczypiorek, ser, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Powstałą mieszankę umieść w formie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 20 minut.
- Smacznego!
Komentarze