Domowe ciasto Kinder Bueno bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Bueno bez pieczenia. Niebo w gębie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 20 szt. herbatniki kakaowe namoczone w mleku
  2. 500 g Nutella
  3. 50-60 szt. herbatniki maślane namoczone w mleku
  4. 600 ml śmietanka 30%
  5. 2 1/2 łyżki masło
  6. 2 łyżki miód
  7. 2 szklanki mleko w proszku
  8. 500 g mascarpone
  9. 100 g orzechy włoskie posiekane

Sposób przygotowania:

1. W blaszce ułóż warstwę herbatników kakaowych namoczonych w mleku. Następnie nasmaruj je 6 łyżkami Nutelli. Ułóż warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Obrazek

2. Do rondelka wlej 200 ml śmietanki 30%, miód, masło i mleko w proszku. Cały czas mieszając, podgrzewaj tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Następnie zdejmij rondelek z ognia i dodaj do niego posiekane orzechy laskowe oraz 125 g serka mascarpone.

Obrazek

3. Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki. Następnie dodaj do niej 125 serka mascarpone i dobrze wymieszaj. Dodaj masę do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj.

Obrazek

4. Zawartość rondelka przelej do blaszki i ułóż kolejną warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Obrazek

5. Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki 30%. Następnie dodaj 250 g serka mascarpone i 350 g Nutelli. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Obrazek

6. Uzyskaną masę wlej do blaszki i wygładź jej wierzch. Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.

Obrazek

7. Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.

Obrazek

8. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Do obiadu podaję brazylijską surówkę. Nawet mizeria może się schować
Do obiadu podaję brazylijską surówkę. Nawet mizeria może się schować
Robię krem z góralskiego sera. Żaden gość nie może powstrzymać się od zachwytu
Robię krem z góralskiego sera. Żaden gość nie może powstrzymać się od zachwytu
W PRL były hitem podwórka. Lepsze niż amerykańskie pianki
W PRL były hitem podwórka. Lepsze niż amerykańskie pianki
To największy błąd przy smażeniu schabowych. Panierka odpada jak stara farba
To największy błąd przy smażeniu schabowych. Panierka odpada jak stara farba
Ten amerykański przysmak zapamiętam na długo. Kanapka z homarem kosztowała krocie
Ten amerykański przysmak zapamiętam na długo. Kanapka z homarem kosztowała krocie
Wlewam do kalafiorowej. Wychodzi smaczniejsza niż ta od babci
Wlewam do kalafiorowej. Wychodzi smaczniejsza niż ta od babci
Ciocia ze wsi tak gotuje rosół. Ma więcej kolagenu i wspiera stawy
Ciocia ze wsi tak gotuje rosół. Ma więcej kolagenu i wspiera stawy
Jest pyszna, maślana i bez glutenu. Doskonała do zapiekania śliwek z cynamonem
Jest pyszna, maślana i bez glutenu. Doskonała do zapiekania śliwek z cynamonem
Jesienią zapiekam z nimi ziemniaki do obiadu. Są rewelacyjne do pieczeni w sosie
Jesienią zapiekam z nimi ziemniaki do obiadu. Są rewelacyjne do pieczeni w sosie
Najgorszy i częsty błąd przy grzybach. Będą nadawać się tylko do kosza
Najgorszy i częsty błąd przy grzybach. Będą nadawać się tylko do kosza
Te cynamonki można jeść bez wyrzutów sumienia. Są pyszne, a cukier nie szybuje po nich w górę
Te cynamonki można jeść bez wyrzutów sumienia. Są pyszne, a cukier nie szybuje po nich w górę
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Mięso jest delikatne, miękkie i nie potrzeba do niego noża
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Mięso jest delikatne, miękkie i nie potrzeba do niego noża