Czekoladowe babeczki z masłem orzechowym

Poniżej znajdziesz prosty przepis na przepyszne czekoladowe babeczki z masłem orzechowym i kawałkami banana.
Składniki:
Porcje babeczek- 1 tabliczka czekolada mleczna roztopiona
- 1 łyżka olej kokosowy
- 1 szt. banan pokrojony na mniejsze kawałki
- 2/3 szklanki masło orzechowe
- foremki na muffiny
Sposób przygotowania:
- Roztop tabliczkę czekolady z jedną łyżką oleju kokosowego. Następnie wlej po jednej łyżce masy do każdej z foremek.
- Do każdej foremki włóż po małym kawałku banana.
- Następnie do foremek wlej masło orzechowe.
- Na koniec na każdą z babeczek wylej kleks z masy czekoladowej.
- Włóż do zamrażarki na 2 godziny.
- Po 2 godzinach wyjmij z zamrażarki i gotowe. Smacznego!
Komentarze