Oto pomysł na pyszny obiad, który z pewnością na stałe zagości w Waszych domach. Ślinka cieknie od samego patrzenia ??
Pyszności
Składniki:
2 szt. filet z kurczaka
1 szt. żółta papryka pokrojona w kostkę
100 g ryż basmati ugotowany
1 łyżeczka sos sojowy
6 plastrów boczek
1 szt. cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oliwa z oliwek
1 łyżeczka słodka papryka
1/2 łyżeczki czosnek granulowany
1 łyżeczka cebula suszona
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:
1. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.
2. W filetach z kurczaka stwórz kieszonki. Następnie polej je oliwą z oliwek i dopraw następującymi przyprawami: słodką papryką, czosnkiem granulowanym, cebulą suszoną, solą oraz pieprzem.
3. Podsmaż mięso na patelni i odstaw na bok.
4. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i żółtą paprykę oraz ugotowany ryż i sos sojowy
5. Gotową mieszanką nafaszeruj filety. Następnie z plastrów boczku stwórz 3 kokardki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
6. Przygotowanego kurczaka możesz podawać z ulubionymi dodatkami. My postawiliśmy na sałatkę.