in ,

Jajeczna chmurka

Zrób wyjątkowe śniadanie dla malucha i zamiast jajecznicy, zaserwuj mu jajeczną chmurkę prosto z piekarnika. Palce lizać!

Jajeczna chmurka
Jajeczna chmurka
2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ubij białka. Następnie dodaj sól i pieprz, po czym połącz składniki przy pomocy łopatki.
    Ubij białka. Następnie dodaj sól i pieprz, po czym połącz składniki przy pomocy łopatki.
  2. Z powstałej mieszanki uformuj dwie miseczki z wgłębieniem i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
    Z powstałej mieszanki uformuj dwie miseczki z wgłębieniem i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
  3. Następnie dodaj po żółtku i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 6 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Następnie dodaj po żółtku i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 6 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Gotowe chmurki podawaj z grzankami. Smacznego 😉
    Gotowe chmurki podawaj z grzankami. Smacznego 😉