in

Marchewkowiec z sernikiem

To ciasto dosłownie zawróciło nam w głowach! Nie dość, że jest pyszne w smaku, to jeszcze świetnie się prezentuje ❤️

Marchewkowiec z sernikiem
Marchewkowiec z sernikiem
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Sernik
Ciasto marchewkowe

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania masy sernikowej. W tym celu połącz ze sobą serek śmietankowy, jajka, cukier i mąkę.
    Zacznij od przygotowania masy sernikowej. W tym celu połącz ze sobą serek śmietankowy, jajka, cukier i mąkę.
  2. Po chwili dodaj śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Ponownie wymieszaj.
    Po chwili dodaj śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Ponownie wymieszaj.
  3. W drugiej misce przygotuj ciasto marchewkowe. Tym razem połącz olej, dwa rodzaje cukru, jajka i ekstrakt waniliowy.
    W drugiej misce przygotuj ciasto marchewkowe. Tym razem połącz olej, dwa rodzaje cukru, jajka i ekstrakt waniliowy.
  4. Jako kolejne składniki dodaj: mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową, sodę oczyszczoną, sól i goździki.
    Jako kolejne składniki dodaj: mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową, sodę oczyszczoną, sól i goździki.
  5. Nie zapomnij dodać również startych na tarce marchewek. Dokładnie wymieszaj.
    Nie zapomnij dodać również startych na tarce marchewek. Dokładnie wymieszaj.
  6. W formie do pieczenia stwórz pierwszą warstwę z ciasta marchewkowego. Następnie zacznij robić kleksy masą sernikową i z ciasta marchewkowego. Na wierzchu rozprowadź resztę masy sernikowej i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W formie do pieczenia stwórz pierwszą warstwę z ciasta marchewkowego. Następnie zacznij robić kleksy masą sernikową i z ciasta marchewkowego. Na wierzchu rozprowadź resztę masy sernikowej i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Gotowe ciasto możesz polać lukrem. Smacznego!
    Gotowe ciasto możesz polać lukrem. Smacznego!