Naleśniki z jabłkami w innej odsłonie

Znowu mamy weekend 🙂 I aby go dobrze rozpocząć, przygotowaliśmy dla Was słodką niespodziankę w formie przepysznych naleśników z jabłkami. Tego nie możecie przegapić 🙂

Naleśniki z jabłkami w innej odsłonie6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Naleśniki z jabłkami w innej odsłonie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą pokrojone w drobną kostkę jabłka, cukier brązowy oraz cynamon.
    Na patelni połącz ze sobą pokrojone w drobną kostkę jabłka, cukier brązowy oraz cynamon.
  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i duś pod przykryciem przez kilka minut.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i duś pod przykryciem przez kilka minut.
  3. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy i masę kajmakową.
    W misce połącz ze sobą serek śmietankowy i masę kajmakową.
  4. Na plackach tortilli rozsmaruj przygotowany wcześniej krem. Następnie ułóż podsmażone jabłka i zwiń w rulon.
    Na plackach tortilli rozsmaruj przygotowany wcześniej krem. Następnie ułóż podsmażone jabłka i zwiń w rulon.
  5. Ułóż tortillowe naleśniki w formie do pieczenia i posyp je cukrem. Następnie włóż je do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza, czas pieczenia - 20 minut).
    Ułóż tortillowe naleśniki w formie do pieczenia i posyp je cukrem. Następnie włóż je do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza, czas pieczenia - 20 minut).
  6. Gotowe naleśniki przed podaniem możesz udekorować przy pomocy polewy karmelowej. I to wszystko 🙂
    Gotowe naleśniki przed podaniem możesz udekorować przy pomocy polewy karmelowej. I to wszystko :)

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×