PrzepisDania głównePierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem
Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem.
Pyszności
Składniki:
3 szt. pierś z kurczaka
folia spożywcza
150 g serek śmietankowy
40 g ser żółty pokrojony w kostkę
2 łyżki papryczki pokrojone
sól
pieprz
6 plastrów szynka szwarcwaldzka
Sposób przygotowania:
1. Rozkrój każdą pierś z kurczaka, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozwałkuj.
2. W miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, żółty ser i papryczki.
3. Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron dopraw solą i pieprzem. Do każdej z nich nałóż przygotowany farsz i zawiń w rulon. Każdy rulon zawiń w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Ułóż piersi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.
4. Po 30 minutach wyjmij piersi z piekarnika i przełóż je na talerze.