Pierś z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej faszerowana pysznym nadzieniem.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. folia spożywcza
  3. 150 g serek śmietankowy
  4. 40 g ser żółty pokrojony w kostkę
  5. 2 łyżki papryczki pokrojone
  6. sól
  7. pieprz
  8. 6 plastrów szynka szwarcwaldzka
Sposób przygotowania:

1. Rozkrój każdą pierś z kurczaka, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozwałkuj.

Obrazek

2. W miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, żółty ser i papryczki.

Obrazek

3. Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron dopraw solą i pieprzem. Do każdej z nich nałóż przygotowany farsz i zawiń w rulon. Każdy rulon zawiń w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Ułóż piersi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.

Obrazek

4. Po 30 minutach wyjmij piersi z piekarnika i przełóż je na talerze.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe