WAŻNE
TERAZ

Tusk po posiedzeniu w BBN. "Każdy, kto odważy się zaatakować Polskę"

Piersi z kurczaka zapiekane pod farszem

Piersi z kurczaka zapiekane pod farszem połączyliśmy z makaronem z ziemniaków. I pomysł na oryginalny obiad już jest! To takie proste 👍

Obrazek
Pyszności

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 2 szt. pomidory
  2. 2 szt. jajka ugotowane
  3. 1/2 szt. cebula
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki
  5. 4 łyżki majonez
  6. 100 g ser mozzarella tarta
  7. 1 łyżeczka granulowany czosnek
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Ziemniaki

  1. 1 łyżka suszone oregano
  2. 1 łyżka granulowany czosnek
  3. 1 łyżka sól
  4. 4 szt. ziemniaki
  5. 4 łyżki olej roślinny

Pierś z kurczaka

  1. 2 szt. piersi z kurczaka
  2. 2 łyżeczki sól
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 1 łyżka słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz ze sobą: pomidory, cebulę, jajka ugotowane na twardo, mozzarellę, majonez, natkę pietruszki, granulowany czosnek oraz pieprz.

Obrazek

2. Teraz użyj zoodlera i przygotuj ziemniaczany makaron. Następnie przełóż go do formy do pieczenia, po czym dodaj: olej roślinny, oregano, granulowany czosnek oraz sól.

Obrazek

3. Tak przygotowane ziemniaki wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. W międzyczasie podziel piersi z kurczaka na dwa kawałki.

Obrazek

5. Następnie dopraw mięso przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.

Obrazek

6. Ułóż doprawione filety z kurczaka w formie do pieczenia. Na wierzchu dodaj wcześniej przygotowany farsz i ponownie wstaw do piekarnika na 20 minut.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Za komuny były hitem stołówek. Teraz możesz zrobić je w zdrowszej, lżejszej wersji
Za komuny były hitem stołówek. Teraz możesz zrobić je w zdrowszej, lżejszej wersji
O wiele lepsze od filetów z bułką tartą. Czeskie kotlety mają zaskakującą panierkę
O wiele lepsze od filetów z bułką tartą. Czeskie kotlety mają zaskakującą panierkę