puszyste jajko sadzone
Kategorie PrzepisyŚniadania

Puszyste jajko sadzone z piekarnika idealne na śniadanie

Jajko sadzone z piekarnika to idealny pomysł na pyszne śniadanie. Będzie puszyste, delikatne i smaczne na 100 procent 😉

Zobacz także: Bakłażan w kształcie koszyczka z pulpetem

Puszyste jajko sadzone z piekarnika4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Puszyste jajko sadzone z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka oddziel od białek. Następnie ubij białka ze szczyptą soli.
    Żółtka oddziel od białek. Następnie ubij białka ze szczyptą soli.
  2. Do ubitych białek dodaj pokrojoną w kostkę szynkę drobiową i parmezan. Wymieszaj delikatnie przy pomocy szpatułki.
    Do ubitych białek dodaj pokrojoną w kostkę szynkę drobiową i parmezan. Wymieszaj delikatnie przy pomocy szpatułki.
  3. Uformuj 4 chmurki i wstaw do piekarnika na 3-4 minuty (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Uformuj 4 chmurki i wstaw do piekarnika na 3-4 minuty (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. Dodaj do każdej chmurki po żółtku.
    Dodaj do każdej chmurki po żółtku.
  5. I ponownie umieść w piekarniku na 2-3 minuty.
    I ponownie umieść w piekarniku na 2-3 minuty.
  6. Gotowe jajka sadzone posyp posiekanym szczypiorkiem.
    Gotowe jajka sadzone posyp posiekanym szczypiorkiem.
Puszyste jajko sadzone

Genialne jajka sadzone można przygotować w piekarniku i to z dodatkami 😉🥚👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/270623

Publiée par Pyszności sur Jeudi 10 octobre 2019