Pyszne rogaliki z nadzieniem jabłkowo-cynaomonowym. Kiedy ich spróbujesz, zakochasz się w nich!

Masz ochotę na smaczny, domowy deser, którym zaskoczyłbyś swoją rodzinę lub przyjaciół, ale nie masz na niego pomysłu? Nie przejmuj się, ponieważ właśnie go znalazłeś.

Nie znam chyba osoby, która nie kochałaby smaku rogalików croissant. W tym artykule pokażę ci ciekawą propozycję ich podania – z pysznym jabłkowo-cynamonowym nadzieniem. Ich przyrządzenie jest naprawdę proste.

A więc do dzieła! Dokładna instrukcja znajduje się poniżej.

Pyszne rogaliki z nadzieniem jabłkowo-cynaomonowym. Kiedy ich spróbujesz, zakochasz się w nich!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Obierz jabłka. Każde z nich przekrój na 4 części. Nie zapomnij o usunięciu rdzeni w jabłkach.
    Obierz jabłka. Każde z nich przekrój na 4 części. Nie zapomnij o usunięciu rdzeni w jabłkach.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i przekrój je na 8 trójkątów. Na jednym z boków każdego trójkąta umieść po kawałku jabłka. Zawiń w rulonik. Pamiętaj, aby dobrze docisnąć końcówki, aby w czasie pieczenia nic nie wypadło z rogalika.
    Rozwiń ciasto francuskie i przekrój je na 8 trójkątów. Na jednym z boków każdego trójkąta umieść po kawałku jabłka. Zawiń w rulonik. Pamiętaj, aby dobrze docisnąć końcówki, aby w czasie pieczenia nic nie wypadło z rogalika.
  3. Ułóż rogaliki na blaszce do pieczenia.
    Ułóż rogaliki na blaszce do pieczenia.
  4. Rozgrzej garnek, a następnie wrzuć do niego cukier i lemoniadę. Dokładnie wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, dodaj cynamon i olejek waniliowy. Mieszaj tak długo, aż mikstura będzie miała gładką i jednolitą konsystencję. Następnie zdejmij z ognia.
    Rozgrzej garnek, a następnie wrzuć do niego cukier i lemoniadę. Dokładnie wymieszaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, dodaj cynamon i olejek waniliowy. Mieszaj tak długo, aż mikstura będzie miała gładką i jednolitą konsystencję. Następnie zdejmij z ognia.
  5. Za pomocą łyżki polej rogaliki przygotowaną polewą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
    Za pomocą łyżki polej rogaliki przygotowaną polewą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
  6. Po 30 minutach wyjmij gotowy deser z piekarnika. Zanim go podasz, poczekaj aż trochę ostygnie.
    Po 30 minutach wyjmij gotowy deser z piekarnika. Zanim go podasz, poczekaj aż trochę ostygnie.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×