Roladki z kurczaka i chrustem ziemniaczanym

Roladki z kurczaka z kolorowym wnętrzem połączyliśmy z pysznym sosem i chrustem ziemniaczanym. I pomysł na genialny obiad już jest!
Ziemniaczany dodatek w ciekawej formie przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.
Zobacz także: Makaron z cukinii z tuńczykiem
Składniki:
PorcjeKurczak
- 2 szt. filety z kurczaka
- 50 g szpinak
- 30 g suszone pomidory w oleju
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sos
- 2 łyżki masło
- 2 szt. cebula szalotka
- 2 ząbki czosnek
- 2 szt. pomidory
- 100 g szpinak
- 200 ml śmietanka 18%
- 1/2 szkl. parmezan tarty
Sposób przygotowania:
- Rozbij pierś z kurczaka, po czym dopraw ją solą oraz pieprzem.
- Następnie umieść na wierzchu świeży szpinak i suszone pomidory w oleju. Zawiń w roladkę i zabezpiecz przy pomocy wykałaczek.
- W międzyczasie zzoodluj ziemniaki.
- Teraz podsmaż roladki na patelni przez 10-15 minut. Po czym wstaw do piekarnika na kolejne 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Na tej samej patelni przygotuj sos. W tym celu połącz cebulkę szalotkę i czosnek. Po chwili dorzuć pomidory oraz szpinak.
- Jako ostatnie składniki na patelni powinny znaleźć się: śmietanka i parmezan.
- Na rozgrzanym oleju usmaż chrupiący chrust z ziemniaków.
- I na koniec połącz wszystkie składniki. Obiad jest już gotowy.
Komentarze