Pizzowe roladki z kurczakiem, salami i boczkiem

Tym razem przychodzimy z pomysłem na pyszny dodatek do dań głównych, których nie może zabraknąć na Twoim stole :) Same pyszności!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 2 szczypty sól
  3. 2 szczypty pieprz
  4. 2 łyżki sos do pizzy
  5. 2 łyżeczki oregano
  6. 50 g salami
  7. 4 plastry żółty ser
  8. 200 g boczek w plastarch
Sposób przygotowania:

1. 2 piersi z kurczaka roztłucz przy pomocy tłuczka do mięsa. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na wierzchu mięsa rozprowadź sos do pizzy oraz oregano.

Obrazek

3. Następnie dodaj plastry salami...

Obrazek

4. ...i żółty ser. Następnie zwiń w roladki przy pomocy folii aluminiowej i włóż na 45 minut do lodówki.

Obrazek

5. Roladki zawiń w plastry boczku. Następnie piecz w rozgrzanym piekarniku przez 30-40 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kroję w kostkę i obtaczam w słodkiej glazurze. Ani grama mięsa, a rodzina zawsze prosi o dokładkę
Kroję w kostkę i obtaczam w słodkiej glazurze. Ani grama mięsa, a rodzina zawsze prosi o dokładkę
Mają śmieszną nazwę i przypominają pierogi. Robią furorę w moich rodzinnych stronach
Mają śmieszną nazwę i przypominają pierogi. Robią furorę w moich rodzinnych stronach
Tak na święta marynuję karpia. Po upieczeniu jest pyszny i złocisty
Tak na święta marynuję karpia. Po upieczeniu jest pyszny i złocisty
Sos z szynki robię z przepisu babci. Idealny do ziemniaków i klusek
Sos z szynki robię z przepisu babci. Idealny do ziemniaków i klusek
Szybka i prosta pasta twarogowa. To jedno z najlepszych smarowideł do chleba
Szybka i prosta pasta twarogowa. To jedno z najlepszych smarowideł do chleba
Zamówiłam w restauracji. Wielu na samą myśl o tym daniu przechodzą ciarki
Zamówiłam w restauracji. Wielu na samą myśl o tym daniu przechodzą ciarki
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Placki z cukinii podaję z nietypowym dodatkiem. Genialnie podbija smak
Placki z cukinii podaję z nietypowym dodatkiem. Genialnie podbija smak
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Zwróć na to uwagę w sklepie. Tak wybierzesz najlepsze bakalie
Zwróć na to uwagę w sklepie. Tak wybierzesz najlepsze bakalie
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟