Ser camembert zapiekany w cieście francuskim

Są tu jacyś miłośnicy sera camembert? Jeśli tak, już za chwilę zobaczycie coś, co na pewno Wam się spodoba. Oto przepis na pyszną przekąskę, która już na stałe zagości w Waszym domowym menu. Po prostu nie ma innej opcji.

Ser camembert zapiekany w cieście francuskim4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ser camembert zapiekany w cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Wytnij środek sera - tak jak na zdjęciu poniżej.
    Wytnij środek sera - tak jak na zdjęciu poniżej.
  2. Umieść obręcz serową na środku ciasta francuskiego i zawiń je dookoła. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem.
    Umieść obręcz serową na środku ciasta francuskiego i zawiń je dookoła. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem.
  3. W środku umieść kawałki cebuli i ugotowanego ziemniaka.
    W środku umieść kawałki cebuli i ugotowanego ziemniaka.
  4. Dodaj ser i pietruszkę
    Dodaj ser i pietruszkę
  5. Na wierzchu ułóż szachownicę z boczku i włóż do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 20 minut.
    Na wierzchu ułóż szachownicę z boczku i włóż do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 20 minut.
  6. Gotową przekąskę udekoruj za pomocą bazylii.
    Gotową przekąskę udekoruj za pomocą bazylii.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×