Pyszny krążek z ciasta francuskiego z czekoladą, owocami i migdałami

Szukasz inspiracji na ciekawy deser i chcesz zaskoczyć czymś swoją rodzinę lub znajomych? Doskonale, znajdujesz się w idealnym miejscu!

W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić pyszny krążek z ciasta francuskiego z czekoladą, owocami i migdałami. Wygląda cudownie, smakuje świetnie, a na dodatek starczy go dla kilku osób!

Wypróbuj, a pokochasz ten deser! Przepis znajdziesz poniżej.

Pyszny krążek z ciasta francuskiego z czekoladą, owocami i migdałami
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszny krążek z ciasta francuskiego z czekoladą, owocami i migdałami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń ciasto francuskie, a następnie SSpokrój je na 6 równych trójkątów.
    Rozwiń ciasto francuskie, a następnie SSpokrój je na 6 równych trójkątów.
  2. Ułóż trójkąty na kształt gwiazdy, jak na poniższym zdjęciu:
    Ułóż trójkąty na kształt gwiazdy, jak na poniższym zdjęciu:
  3. Dokładnie nasmaruj ciasto roztopioną mleczną czekoladą.
    Dokładnie nasmaruj ciasto roztopioną mleczną czekoladą.
  4. Wokół środkowej obręczy rozsyp startą czekoladę, następnie rozłóż plastry banana, truskawki oraz posyp migdałami.
    Wokół środkowej obręczy rozsyp startą czekoladę, następnie rozłóż plastry banana, truskawki oraz posyp migdałami.
  5. Zawiń trójkąty do środka obręczy.
    Zawiń trójkąty do środka obręczy.
  6. Wierzch ciasta nasmaruj rozbitym i rozmieszanym jajkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
    Wierzch ciasta nasmaruj rozbitym i rozmieszanym jajkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
  7. Po 25 minutach wyjmij krążek z piekarnika i pokrój go na trójkąty. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać je z wierzchu cukrem pudrem i polać polewą czekoladową. Smacznego!
    Po 25 minutach wyjmij krążek z piekarnika i pokrój go na trójkąty. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać je z wierzchu cukrem pudrem i polać polewą czekoladową. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×