in

Tiramisu

Tydzień bez słodkości, to tydzień zmarnowany, dlatego też przychodzimy z kolejną ciekawą propozycją 😊 Oto pyszne tiramisu, od którego nie sposób oderwać wzroku!

Tiramisu
Tiramisu
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą żółtka, cukier i cukier puder.
    W misce połącz ze sobą żółtka, cukier i cukier puder.
  2. Następnie małymi partiami zacznij dodawać mascarpone.
    Następnie małymi partiami zacznij dodawać mascarpone.
  3. W osobnej misce ubij białka i szczyptę soli. Potem dodaj do żółtek i mascarpone. Wymieszaj ręcznie.
    W osobnej misce ubij białka i szczyptę soli. Potem dodaj do żółtek i mascarpone. Wymieszaj ręcznie.
  4. Do kawy możesz dodać amaretto. W tortownicy umieść biszkopty, a następnie nasącz je wcześniej przygotowaną mieszanką przy pomocy pędzelka. Na wierzchu ułóż masę.
    Do kawy możesz dodać amaretto. W tortownicy umieść biszkopty, a następnie nasącz je wcześniej przygotowaną mieszanką przy pomocy pędzelka. Na wierzchu ułóż masę.
  5. Ponownie ułóż biszkopty i nasącz je kawą. Przy pomocy rękawa cukierniczego na samej górze stwórz kolejną warstwę z masy.
    Ponownie ułóż biszkopty i nasącz je kawą. Przy pomocy rękawa cukierniczego na samej górze stwórz kolejną warstwę z masy.
  6. Całość posyp kakao i chłodź min. 7 godzin.
    Całość posyp kakao i chłodź min. 7 godzin.
  7. Przed podaniem możesz dodać biszkopty (jak na zdjęciu poniżej). I to wszystko 🙂
    Przed podaniem możesz dodać biszkopty (jak na zdjęciu poniżej). I to wszystko :)