pasty na kanapki
Kategorie KolacjePrzepisyŚniadania

Trzy pomysły na pyszne pasty na kanapki

Pasty na kanapki sprawdzą się świetnie zarówno jako propozycja śniadaniowa, jak i forma kolacji. Jednak żeby szybko się nam nie przejadły, warto postawić na kilka sprawdzonych przepisów, które można używać naprzemiennie.

I tak się składa, że mamy dla Was pomysł na 3 smaczne pasty, których przygotowanie jest bardzo proste. Co łączy wszystkie propozycje? Jeden stały element, którym jest Majonez Kielecki.

A skoro o tym produkcie już mowa, przy okazji przygotowania pysznych past, możecie wziąć również udział w konkursie.

pasty na kanapki

Z okazji 60-lecia istnienia produktu, zorganizowano loterię, w której nagrodą główną jest aż 60 000 złotych! Co więcej, w zabawie można zgarnąć również thermomix oraz gotówkę (jednorazowo 100 zł).

Akcja potrwa do 15 grudnia br. Wszystkie potrzebne szczegóły znajdziecie tutaj.

 

Trzy pyszne pasty na kanapki3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Trzy pyszne pasty na kanapki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pasta z wędzonej makreli
Pasta jajeczna z boczkiem
Pasta z pieczonych warzyw

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować pastę z wędzonej makreli, wystarczy połączyć w blenderze: wędzoną makrelę, kiszone ogórki, przecier pomidorowy, Majonez Kielecki, ząbek czosnku i pieprz. Gotowe!
    Aby przygotować pastę z wędzonej makreli, wystarczy połączyć w blenderze: wędzoną makrelę, kiszone ogórki, przecier pomidorowy, Majonez Kielecki, ząbek czosnku i pieprz. Gotowe!
  2. Pastę jajeczną z boczkiem należy rozpocząć od podsmażenia na patelni boczku. Następnie w blenderze łączymy ugotowane na twardo jajka, musztardę, Majonez Kielecki i pieprz.
    Pastę jajeczną z boczkiem należy rozpocząć od podsmażenia na patelni boczku. Następnie w blenderze łączymy ugotowane na twardo jajka, musztardę, Majonez Kielecki i pieprz.
  3. Do mieszanki dodajemy podsmażony boczek i posiekany szczypiorek. I to wszystko!
    Do mieszanki dodajemy podsmażony boczek i posiekany szczypiorek. I to wszystko!
  4. I na koniec pasta z pieczonych warzyw. Cały proces należy rozpocząć od upieczenia warzyw. W tym celu umieszczamy w formie: ząbki czosnku, marchewki, korzeń pietruszki, cebulę i kawałki papryki. Warzywa polewamy olejem rzepakowym i posypujemy ostrą papryką. Po czym wstawiamy do piekarnika na 40 minut, temp. 160 stopni Celsjusza.
    I na koniec pasta z pieczonych warzyw. Cały proces należy rozpocząć od upieczenia warzyw. W tym celu umieszczamy w formie: ząbki czosnku, marchewki, korzeń pietruszki, cebulę i kawałki papryki. Warzywa polewamy olejem rzepakowym i posypujemy ostrą papryką. Po czym wstawiamy do piekarnika na 40 minut, temp. 160 stopni Celsjusza.
  5. Po wizycie w piekarniku, upieczone warzywa wkładamy do blendera. Do urządzenia dodajemy jeszcze kmin rzymski, słodką paprykę, oregano, kurkumę, sól i Majonez Kielecki. Łączymy składniki i możemy brać się za przygotowanie śniadania.
    Po wizycie w piekarniku, upieczone warzywa wkładamy do blendera. Do urządzenia dodajemy jeszcze  kmin rzymski, słodką paprykę, oregano, kurkumę, sól i Majonez Kielecki. Łączymy składniki i możemy brać się za przygotowanie śniadania.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
3 pasty na kanapki

Z naszym przepisem już nigdy więcej nie zabraknie Ci pomysłów na pyszne i proste pasty na kanapki 😋👍🥪PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/271637

Publiée par Pyszności sur Mercredi 23 octobre 2019