Różowy sernik stał się hitem w moim domu. Zrobisz go na bazie kultowych owoców

Jesteś prawdziwym fanem sernika? Jeśli tak, koniecznie musisz przetestować recepturę na genialny wypiek w pięknym różowym wydaniu. Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć.

Takiego sernika jeszcze nie jadłeśTakiego sernika jeszcze nie jadłeś
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Sernik domowej roboty to gotowy patent na udany wypiek na każdą okazję. Wszyscy go uwielbiają i w sumie nie ma się co dziwić, bo już po jednym kęsie fenomenalne ciacho dosłownie rozpływa się w ustach

I choć taki wypiek sam w sobie jest pyszny, nic nie stoi na przeszkodzie, aby od czasu do czasu trochę zaszaleć i przygotować go w zupełnie nowym wydaniu. Co powiesz na genialny deser w różowym kolorze? Prawda, że brzmi ciekawie? A wygląda i smakuje jeszcze lepiej. Dlatego też nie zwlekaj ani minuty i jeszcze dziś przygotuj wspaniały sernik z malinami w roli głównej. Pysznemu wypiekowi będzie towarzyszyć polewa z białej czekolady, która jeszcze bardziej podkręci smak domowego wypieku. To będzie po prostu coś niesamowitego!

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Różowy sernik stał się hitem w moim domu. Zrobisz go na bazie kultowych owoców

Sernik w różowym wydaniu stał się hitem w moim domu. U ciebie będzie tak samo!

Składniki:

Sernik:

  • 350 g serka śmietankowego,
  • 200 g malin,
  • 100 g erytrytolu,
  • 150 ml śmietanki 30 proc.,
  • 4 jajka,
  • różowy barwnik spożywczy.  

Dodatki: 

  • 1 tabliczka białej czekolady do polania,
  • świeże maliny do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od zblendowania świeżych malin. Aby to zrobić, miksuje ze sobą: owoce, erytrytol oraz śmietankę

Najpierw miksuję maliny z dodatkami
Najpierw miksuję maliny z dodatkami © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Następnie w osobnej misce łącze ze sobą serek śmietankowy oraz jajka. Do tego zadania wykorzystuję zwykłą rózgę kuchenną.

Po chwili łączę ser i jajka
Po chwili łączę ser i jajka © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Po dokładnym połączeniu składników, do miski trafia również mieszanka na bazie malin oraz różowy barwnik spożywczy

Kolor sernika podbijam jeszcze bardziej przy pomocy barwnika
Kolor sernika podbijam jeszcze bardziej przy pomocy barwnika © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Gotową mieszankę przelewam do podłużnej formy do pieczenia zabezpieczoną papierem do pieczenia. Tak przygotowany miks wstawiam następnie do rozgrzanego piekarnika na 45 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Czas na wizytę w piekarniku
Czas na wizytę w piekarniku © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. Upieczony i ostudzony sernik dekoruję białą czekoladą w roztopionej wersji. Przygotowuję ją w kąpieli wodnej. Dodatkowo na domowym cieście układam świeże maliny. I to wszystko, smacznego!

Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć
Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć © Licencjodawca | Pyszności
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Ciasto Rzeszowiak to moj bożonarodzeniowy hit. Piekę go i mam dwa ciasta w jednym
Ciasto Rzeszowiak to moj bożonarodzeniowy hit. Piekę go i mam dwa ciasta w jednym
Zamiast gotować, wrzucam do blendera, a później do piekarnika. Ciężko o smaczniejsze śniadanie
Zamiast gotować, wrzucam do blendera, a później do piekarnika. Ciężko o smaczniejsze śniadanie
Wrzucam do wigilijnego bigosu. Niby bez mięsa, ale dzięki nim jego smak jest głęboki i pełny
Wrzucam do wigilijnego bigosu. Niby bez mięsa, ale dzięki nim jego smak jest głęboki i pełny
Grudniowy niezbędnik w kuchni - sprawdź subiektywny wybór redakcji
Grudniowy niezbędnik w kuchni - sprawdź subiektywny wybór redakcji
Dodaję do ciasta na naleśniki do świątecznych krokietów. Nigdy nie pękają i są wyjątkowo elastyczne
Dodaję do ciasta na naleśniki do świątecznych krokietów. Nigdy nie pękają i są wyjątkowo elastyczne
Wrzuć do gotowania jajek. Skorupka ześlizgnie się niemal sama
Wrzuć do gotowania jajek. Skorupka ześlizgnie się niemal sama
To najzdrowsze danie polskiej Wigilii. Najbardziej popularne jest na Podkarpaciu
To najzdrowsze danie polskiej Wigilii. Najbardziej popularne jest na Podkarpaciu
Dodaję 2 sztuki do moczenia grzybów. Usuwają całą goryczkę, poprawiają smak i strukturę
Dodaję 2 sztuki do moczenia grzybów. Usuwają całą goryczkę, poprawiają smak i strukturę
Co zamiast karpia? Zwyciężczyni MasterChefa poleca nieoczywistą rybę znaną z filmu
Co zamiast karpia? Zwyciężczyni MasterChefa poleca nieoczywistą rybę znaną z filmu
"Śledzie proboszcza" na święta. Gotowe po nocy w lodówce
"Śledzie proboszcza" na święta. Gotowe po nocy w lodówce
Do moczenia orzechów dodaję jeden składnik. Cała gorycz znika i wydobywa się ich słodycz
Do moczenia orzechów dodaję jeden składnik. Cała gorycz znika i wydobywa się ich słodycz
Wachowicz dorzuca do makowca. Wychodzi wilgotny i mięciutki jak chmurka
Wachowicz dorzuca do makowca. Wychodzi wilgotny i mięciutki jak chmurka
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯