Różowy sernik stał się hitem w moim domu. Zrobisz go na bazie kultowych owoców

Jesteś prawdziwym fanem sernika? Jeśli tak, koniecznie musisz przetestować recepturę na genialny wypiek w pięknym różowym wydaniu. Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć.

Takiego sernika jeszcze nie jadłeśTakiego sernika jeszcze nie jadłeś
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności

Sernik domowej roboty to gotowy patent na udany wypiek na każdą okazję. Wszyscy go uwielbiają i w sumie nie ma się co dziwić, bo już po jednym kęsie fenomenalne ciacho dosłownie rozpływa się w ustach

I choć taki wypiek sam w sobie jest pyszny, nic nie stoi na przeszkodzie, aby od czasu do czasu trochę zaszaleć i przygotować go w zupełnie nowym wydaniu. Co powiesz na genialny deser w różowym kolorze? Prawda, że brzmi ciekawie? A wygląda i smakuje jeszcze lepiej. Dlatego też nie zwlekaj ani minuty i jeszcze dziś przygotuj wspaniały sernik z malinami w roli głównej. Pysznemu wypiekowi będzie towarzyszyć polewa z białej czekolady, która jeszcze bardziej podkręci smak domowego wypieku. To będzie po prostu coś niesamowitego!

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Różowy sernik stał się hitem w moim domu. Zrobisz go na bazie kultowych owoców

Sernik w różowym wydaniu stał się hitem w moim domu. U ciebie będzie tak samo!

Składniki:

Sernik:

  • 350 g serka śmietankowego,
  • 200 g malin,
  • 100 g erytrytolu,
  • 150 ml śmietanki 30 proc.,
  • 4 jajka,
  • różowy barwnik spożywczy.  

Dodatki: 

  • 1 tabliczka białej czekolady do polania,
  • świeże maliny do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od zblendowania świeżych malin. Aby to zrobić, miksuje ze sobą: owoce, erytrytol oraz śmietankę

Najpierw miksuję maliny z dodatkami
Najpierw miksuję maliny z dodatkami © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Następnie w osobnej misce łącze ze sobą serek śmietankowy oraz jajka. Do tego zadania wykorzystuję zwykłą rózgę kuchenną.

Po chwili łączę ser i jajka
Po chwili łączę ser i jajka © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Po dokładnym połączeniu składników, do miski trafia również mieszanka na bazie malin oraz różowy barwnik spożywczy

Kolor sernika podbijam jeszcze bardziej przy pomocy barwnika
Kolor sernika podbijam jeszcze bardziej przy pomocy barwnika © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Gotową mieszankę przelewam do podłużnej formy do pieczenia zabezpieczoną papierem do pieczenia. Tak przygotowany miks wstawiam następnie do rozgrzanego piekarnika na 45 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Czas na wizytę w piekarniku
Czas na wizytę w piekarniku © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. Upieczony i ostudzony sernik dekoruję białą czekoladą w roztopionej wersji. Przygotowuję ją w kąpieli wodnej. Dodatkowo na domowym cieście układam świeże maliny. I to wszystko, smacznego!

Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć
Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć © Licencjodawca | Pyszności
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis