Różowy sernik stał się hitem w moim domu. Zrobisz go na bazie kultowych owoców
Jesteś prawdziwym fanem sernika? Jeśli tak, koniecznie musisz przetestować recepturę na genialny wypiek w pięknym różowym wydaniu. Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć.
24.04.2024 | aktual.: 27.04.2024 15:05
Sernik domowej roboty to gotowy patent na udany wypiek na każdą okazję. Wszyscy go uwielbiają i w sumie nie ma się co dziwić, bo już po jednym kęsie fenomenalne ciacho dosłownie rozpływa się w ustach.
I choć taki wypiek sam w sobie jest pyszny, nic nie stoi na przeszkodzie, aby od czasu do czasu trochę zaszaleć i przygotować go w zupełnie nowym wydaniu. Co powiesz na genialny deser w różowym kolorze? Prawda, że brzmi ciekawie? A wygląda i smakuje jeszcze lepiej. Dlatego też nie zwlekaj ani minuty i jeszcze dziś przygotuj wspaniały sernik z malinami w roli głównej. Pysznemu wypiekowi będzie towarzyszyć polewa z białej czekolady, która jeszcze bardziej podkręci smak domowego wypieku. To będzie po prostu coś niesamowitego!
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Sernik w różowym wydaniu stał się hitem w moim domu. U ciebie będzie tak samo!
Składniki:
Sernik:
- 350 g serka śmietankowego,
- 200 g malin,
- 100 g erytrytolu,
- 150 ml śmietanki 30 proc.,
- 4 jajka,
- różowy barwnik spożywczy.
Dodatki:
- 1 tabliczka białej czekolady do polania,
- świeże maliny do dekoracji.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od zblendowania świeżych malin. Aby to zrobić, miksuje ze sobą: owoce, erytrytol oraz śmietankę.
Krok 2. Następnie w osobnej misce łącze ze sobą serek śmietankowy oraz jajka. Do tego zadania wykorzystuję zwykłą rózgę kuchenną.
Krok 3. Po dokładnym połączeniu składników, do miski trafia również mieszanka na bazie malin oraz różowy barwnik spożywczy.
Krok 4. Gotową mieszankę przelewam do podłużnej formy do pieczenia zabezpieczoną papierem do pieczenia. Tak przygotowany miks wstawiam następnie do rozgrzanego piekarnika na 45 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Krok 5. Upieczony i ostudzony sernik dekoruję białą czekoladą w roztopionej wersji. Przygotowuję ją w kąpieli wodnej. Dodatkowo na domowym cieście układam świeże maliny. I to wszystko, smacznego!
Zobacz także