Sekret figury Krzysztofa Ibisza. Za namową o 27 lat młodszej żony wyeliminował z diety jeden produkt

Po dwóch nieudanych małżeństwach Krzysztof Ibisz zdecydował się na trzecią próbę i wziął ślub z młodziutką modelką. Ich życie razem rozpoczęło się od próby zmiany zwyczajów prezentera.

Żona Krzysztofa Ibisza namówiła go do zmiany dietyŻona Krzysztofa Ibisza namówiła go do zmiany diety
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Krzysztof Ibisz
Marcin Michałowski

"Wiecznie młody" Krzysztof Ibisz po ślubie z modelką, zmienił swoje nawyki żywieniowe. Wyeliminował z diety między innymi mięso, a także ograniczył spożycie produktów wysokowęglowodanowych, kofeiny i alkoholu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Parówki w chlebie tostowym. Nowy sposób na śniadanie

Krzysztof Ibisz zmienił swoje nawyki dla młodej żony

58-letni Krzysztof Ibisz, znany prezenter telewizyjny i showman, od dawna bardzo dba o siebie. Regularnie trenuje, nie przejada się. Jednak dopiero, gdy poznał i poślubił Joannę Kudzbalską, zdecydował się na radykalną zmianę.

Młodsza o 27 lat żona, która jest miłośniczką medycyny chińskiej i zdrowego stylu życia, namówiła Ibisza do wprowadzenia zmian w diecie i codziennych nawyków. Jedną z takich rewolucji było wyeliminowanie mięsa z diety. Prezenter przyznał, że nie było to dla niego łatwe, ale postanowił zrobić to dla zdrowia i dla żony.

- Asia jest wegetarianką i zawsze mi powtarzała, że mięso nie jest zdrowe. W końcu się przekonałem i muszę przyznać, że mam dużo więcej energii - powiedział Krzysztof Ibisz w jednym z wywiadów.

Oprócz mięsa Ibisz ograniczył również spożycie produktów wysokowęglowodanowych, kofeiny i alkoholu.

- Staramy się jeść zdrowo i racjonalnie. Na śniadanie jemy owsianki, jajka lub owoce. Na obiad gotujemy warzywa z ryżem lub makaronem. Na kolację wybieramy lekkie potrawy, takie jak ryby czy tofu - powiedziała Joanna Kudzbalska.

Warto zaznaczyć, że Krzysztof Ibisz staje się coraz bardziej proekologiczny pod wpływem swojej młodszej żony. Przykładem jest sposób, w jaki dbają o środowisko. Prezenter opowiada, że stara się być eko nawet podczas codziennego prysznica, który teraz trwa zaledwie 10 sekund.

Wybrane dla Ciebie
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba