Sprawdził, jak smakują dania po nieudanych "Kuchennych rewolucjach". Jego opinia wbija w fotel

Popularny youtuber wybrał się do restauracji, która przeszła "Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler" i nie zdała egzaminu — restauratorka stanowczo wyrzekła się łączenia jej nazwiska ze zlokalizowaną w Grudziądzu knajpą. Czy jest tam tak źle, jak można by podejrzewać? Słowa Mr Kryhy zdumiewają.

Restauracja, która przeszła "Kuchenne Rewolucje" znalazła się teraz pod lupą youtuberaRestauracja, która przeszła "Kuchenne Rewolucje" znalazła się teraz pod lupą youtubera
Źródło zdjęć: © TikTok

Nie wszystkie rewolucje Magdy Gessler idą jak z płatka. Ba, można przecież śmiało założyć, że przeprowadzenie zmian w restauracjach, które do przetrwania potrzebują interwencji Magdy Gessler, nie jest z definicji zbyt proste. Niektóre zadania okazują się jednak zbyt trudne nawet dla samej królowej TVN-u. Część restauracji po "Rewolucjach" zamyka się; jeszcze inne trwają, ale bez wsparcia Gessler. Tak też dzieje się w pewnej restauracji w Grudziądzu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pizza na ziemniaczanym spodzie pozwoli ci odkryć kultową przekąskę na nowo

Nie wszystkie rewolucje się udają

Jakiś czas temu Magda Gessler wybrała się do Grudziądza, gdzie ze wszystkich sił starała się ratować nędzną sytuację tamtejszego baru. Chociaż ostatecznie (i nie bez licznych perturbacji po drodze, o czym pisaliśmy w tym artykule) rewolucje zakończyły się planowaną kolacją degustacyjną, to koniec końców słynna restauratorka nie podpisała się pod projektem "Ach!!! Pomidor!". Cóż, nie tym razem.

Czy w restauracji, od której — nawet po przeprowadzonych rewolucjach — odwróciła się Magda Gessler, jest aż tak źle? To postanowił sprawdzić popularny w mediach społecznościowych youtuber Mr Kryha. Specjalista od nietypowych punktów gastronomicznych na mapie Polski wybrał się do Grudziądza i w krótkim filmie zrecenzował wizytę w "Ach!!! Pomidor!".

"Kuchenne Rewolucje" tym razem się nie udały. Czy słusznie?
"Kuchenne Rewolucje" tym razem się nie udały. Czy słusznie? © Facebook

Restauracja pod lupą youtubera

Jak wyglądają i jak smakują dania po "Rewolucjach Magdy Gessler"? - pyta na początku swojego nagrania Mr Kryha. Chwilę później degustator przekracza odmienioną przez gwiazdę TVN-u restaurację i składa zamówienie na wynos. Jego wybór pada na dania, za które podczas programu "wzięła się" Magda Gessler. Jak jego wrażenia? Podsumujmy to.

  1. Zupa pomidorowa (18 zł), chociaż niezbyt gęsta, to smaczna. Zrobiona ze świeżych pomidorów i z dużą ilością serowych klusek. To danie Kryha zaliczył na plus.
  2. Nadziewany pomidor (18 zł). Warzywo zostało nafaszerowane mieszanką serka z gorgonzolą, sezonowymi owocami, melonem i mięsem. "Może komuś to zasmakuje, ale to nie jest moja bajka" - podsumował youtuber.
  3. Gulasz z jelenia (49 zł) z purée ziemniaczanym i ogórkami kiszonymi. Mr Kryha zauważył, że chociaż głównym zarzutem Magdy Gessler do tego dania była duża ilość kiełbasy, to on osobiście całkowicie nie odnotował tego zjawiska. Zamiast tego uznał gulasz za kruchy i dobrze przyprawiony. Nie było do czego się przyczepić.

Na koniec youtuber dokonał krótkiego podsumowania wizyty w "Ach!!! Pomidor!". Przyznał, że w środku i na zewnątrz panuje nieco ponury klimat, ale ceny są w porządku (a według degustacji Kryhy — również jedzenie) i trzeba jeszcze poczekać, żeby zobaczyć, jaka przyszłość czeka grudziądzką restaurację.

Czyżby Magda Gessler się pomyliła? Czas pokaże!

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej