Daria Rudny-Dul

Wyrośnięte racuchy bez drożdży. Ekspresowe śniadanie na słodko lub deser

Puszyste serowe racuchy bez drożdży to szybki i prosty przepis na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Dzięki dodatkowi twarogu są delikatne, lekko wilgotne i mają wyjątkowy smak. Nie potrzebujesz czasu na wyrastanie – ciasto przygotujesz w kilka chwil, a racuchy smaży się dosłownie po 2 minuty z każdej strony. Podane ze śmietaną, borówkami i skórką z cytryny smakują jak z najlepszej cukierni. Idealny deser dla całej rodziny!

Więcej wideo
Bułeczki z czekoladą prosto z piekarnika. Z nimi każdy dzień będzie udanyBułeczki z czekoladą prosto z piekarnika. Z nimi każdy dzień będzie udany
Rozgrzewający gulasz z indyka. Pomysł na jednogarnkowy obiad dla całej rodzinyRozgrzewający gulasz z indyka. Pomysł na jednogarnkowy obiad dla całej rodziny
Ciasto Biały Michałek z czarną porzeczką. Bez pieczenia i tylko z 5 składnikówCiasto Biały Michałek z czarną porzeczką. Bez pieczenia i tylko z 5 składników
Młodzowy kuch. Jak zrobić kaszubski drożdżowiec z kruszonką krok po krokuMłodzowy kuch. Jak zrobić kaszubski drożdżowiec z kruszonką krok po kroku
Gruszkowa tarta z migdałami. Kiedy pojawia się na stole, wszyscy skupiają się tylko na niejGruszkowa tarta z migdałami. Kiedy pojawia się na stole, wszyscy skupiają się tylko na niej
Halloweenowa pinsa z pieczarkowymi czaszkami. Smakuje i straszy jednocześnieHalloweenowa pinsa z pieczarkowymi czaszkami. Smakuje i straszy jednocześnie
Udka z kurczaka z jabłkami i cebulą. Obiad dla całej rodziny prosto z piekarnikaUdka z kurczaka z jabłkami i cebulą. Obiad dla całej rodziny prosto z piekarnika
Wybrane dla Ciebie
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka