NewsyZamówił danie za 1200 zł. Spróbował i powiedział, co myśli

Zamówił danie za 1200 zł. Spróbował i powiedział, co myśli

Zamówił danie za 1200 zł. Czy było warte swojej ceny?
Zamówił danie za 1200 zł. Czy było warte swojej ceny?
Źródło zdjęć: © YouTube: Maciej je (screenshot)

12.06.2024 13:48

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Czym może być danie za 1200 zł? Maciej Blatkiewicz pojawił się w Dubaju i odwiedził znaną restaurację, serwującą potrawy z górnej półki. Jej właściciel szczególną popularność zdobył w mediach społecznościowych za sprawą specyficznego gestu.

Maciej Blatkiewicz, youtuber i autor kulinarnego kanału "Maciej je", będąc w Dubaju, odwiedził restaurację słynącą m.in. z serwowania steków z "efektami specjalnymi". Knajpę twarzą firmuje znany turecki kucharz celebryta.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

"Maciej je" w popularnej restauracji. Co oferuje znany kucharz Salt Bae?

Nusret Gökçe, znany jako Salt Bae, to turecki rzeźnik, szef kuchni i restaurator, właściciel sieci restauracji Nusr-Et specjalizującej się w serwowaniu steków i burgerów. Sposób, w jaki przygotowuje i przyprawia mięso, stał się internetowym memem. Jedna z jego restauracji - Nusr-Et Steakhouse - znajduje się w Dubaju. Zajrzał tam Maciej Blatkiewicz znany z kanału "Maciej je".

Youtuber przyznał, że Nusr-Et Steakhouse wybrał się głównie po to, by spróbować szlagierowego ponadkilogramowego steka. Zanim jednak na stole znalazło się główne danie, youtuber skosztował sałatki z kozim serem i drugiej - z tuńczykiem. O ile wersja z serem rzeczywiście przypadła do gustu Blatkiewiczowi, tak sałatka z tuńczykiem okazała się zwyczajnie średnia.

"Maciej je" zamówił danie za 1200 zł. Czy było warte swojej ceny?

Youtuber zamówił okazałego, bo ponadkilogramowego steka. Kelner zaserwował mu go w specyficzny sposób - typowy dla samego Nusreta i dzięki któremu kucharz zdobył popularność w mediach społecznościowych. Blatkiewicz był zadowolony z jakości podanego mu mięsa. Pochwalił je kilkukrotnie, jednak sama cena specjału, a było to aż 1200 zł, była jego zdaniem zdecydowanie zawyżona.

"Jakość tych steków jest bardzo wysoka. Myślę, że kluczowe jest tutaj sezonowanie mięsa oraz grillowanie go na węglu drzewnym, ale, umówmy się, to nie jest, że tylko Nusr-Et robi to na świecie. Robi to masa innych steakhousów, ale tylko Nusr-Et żąda za to aż tak dużych pieniędzy" - podsumował Blatkiewicz.
Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także