Zamówił danie za 1200 zł. Spróbował i powiedział, co myśli

Czym może być danie za 1200 zł? Maciej Blatkiewicz pojawił się w Dubaju i odwiedził znaną restaurację, serwującą potrawy z górnej półki. Jej właściciel szczególną popularność zdobył w mediach społecznościowych za sprawą specyficznego gestu.

Zamówił danie za 1200 zł. Czy było warte swojej ceny? Zamówił danie za 1200 zł. Czy było warte swojej ceny?
Źródło zdjęć: © YouTube: Maciej je (screenshot)

Maciej Blatkiewicz, youtuber i autor kulinarnego kanału "Maciej je", będąc w Dubaju, odwiedził restaurację słynącą m.in. z serwowania steków z "efektami specjalnymi". Knajpę twarzą firmuje znany turecki kucharz celebryta.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Drobiowo-szpinakowe kotleciki pokochała cała moja rodzina. Znikają z talerzy w mgnieniu oka

"Maciej je" w popularnej restauracji. Co oferuje znany kucharz Salt Bae?

Nusret Gökçe, znany jako Salt Bae, to turecki rzeźnik, szef kuchni i restaurator, właściciel sieci restauracji Nusr-Et specjalizującej się w serwowaniu steków i burgerów. Sposób, w jaki przygotowuje i przyprawia mięso, stał się internetowym memem. Jedna z jego restauracji - Nusr-Et Steakhouse - znajduje się w Dubaju. Zajrzał tam Maciej Blatkiewicz znany z kanału "Maciej je".

Youtuber przyznał, że Nusr-Et Steakhouse wybrał się głównie po to, by spróbować szlagierowego ponadkilogramowego steka. Zanim jednak na stole znalazło się główne danie, youtuber skosztował sałatki z kozim serem i drugiej - z tuńczykiem. O ile wersja z serem rzeczywiście przypadła do gustu Blatkiewiczowi, tak sałatka z tuńczykiem okazała się zwyczajnie średnia.

"Maciej je" zamówił danie za 1200 zł. Czy było warte swojej ceny?

Youtuber zamówił okazałego, bo ponadkilogramowego steka. Kelner zaserwował mu go w specyficzny sposób - typowy dla samego Nusreta i dzięki któremu kucharz zdobył popularność w mediach społecznościowych. Blatkiewicz był zadowolony z jakości podanego mu mięsa. Pochwalił je kilkukrotnie, jednak sama cena specjału, a było to aż 1200 zł, była jego zdaniem zdecydowanie zawyżona.

"Jakość tych steków jest bardzo wysoka. Myślę, że kluczowe jest tutaj sezonowanie mięsa oraz grillowanie go na węglu drzewnym, ale, umówmy się, to nie jest, że tylko Nusr-Et robi to na świecie. Robi to masa innych steakhousów, ale tylko Nusr-Et żąda za to aż tak dużych pieniędzy" - podsumował Blatkiewicz.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Odkąd zrobiłam pierwszy raz, rodzina nie chce słyszeć o innym. Jest tak kremowy i delikatny, że rozpływa się w ustach
Odkąd zrobiłam pierwszy raz, rodzina nie chce słyszeć o innym. Jest tak kremowy i delikatny, że rozpływa się w ustach
Kiedy stawiam na stolę tę sałatkę, wszyscy się uśmiechają. Jest hitem każdego spotkania rodzinnego
Kiedy stawiam na stolę tę sałatkę, wszyscy się uśmiechają. Jest hitem każdego spotkania rodzinnego
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
Zamiast stać przy patelni wsadzam do piekarnika i gotowe. Te fińskie naleśniki szybko zastąpią ci zwykłe
Zamiast stać przy patelni wsadzam do piekarnika i gotowe. Te fińskie naleśniki szybko zastąpią ci zwykłe
Często piję go wieczorem. Zasypiam bez problemu i nie wybudzam się w nocy
Często piję go wieczorem. Zasypiam bez problemu i nie wybudzam się w nocy
W Polsce mało znane. Podam je w Wigilię, bo nie mają ości i nie trzeba ich filetować, a goście będą zaskoczeni daniem
W Polsce mało znane. Podam je w Wigilię, bo nie mają ości i nie trzeba ich filetować, a goście będą zaskoczeni daniem
Dolałam do ciasta na pierogi zamiast wody. Było sprężyste, delikatne, ale nie rwało się i nie rozklejało
Dolałam do ciasta na pierogi zamiast wody. Było sprężyste, delikatne, ale nie rwało się i nie rozklejało
Dodaj do owsianki. Takie śniadanie obniża cholesterol i zapobiega skokom cukru
Dodaj do owsianki. Takie śniadanie obniża cholesterol i zapobiega skokom cukru
Prawie nikt nie je tego mięsa, a jest zdrowsze od kurczaka. Chude i zawiera sporo białka
Prawie nikt nie je tego mięsa, a jest zdrowsze od kurczaka. Chude i zawiera sporo białka
Podsmażam i dodaję do mielonych. Teściowa od razu podchwyciła ten patent
Podsmażam i dodaję do mielonych. Teściowa od razu podchwyciła ten patent
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯