Zamówił steka, gdy nagle to zauważył. "Czas oczekiwania umiliły mi stopy innego klienta"

Youtuber znany jako Krutki wybrał się do restauracji na steka. Jak stwierdził, tańszej opcji nigdy nie udało mu się znaleźć. Jak wyglądał obiad za 57 złotych i czy był warty tych pieniędzy? Okazuje się jednak, że nie to było największym zaskoczeniem. To, co zrobił jeden z gości restauracji, zszokowało młodego mężczyznę.

Najtańszy stek w restauracji. Fot. Pixabay, YouTube/KrutkiNajtańszy stek w restauracji. Fot. Pixabay, YouTube/Krutki

Krutki wybrał się do jednej z krakowskich restauracji, gdzie zamówił steka z surówką i ziemniakami. Jednak nie tylko danie zaskoczyło młodego mężczyznę. Nagle zauważył coś, co odebrało mu chęć do jedzenia...

Poszedł na steka do restauracji. Nagle ujrzał coś obrzydliwego

- Naszła mnie ochota na mięso, a że nie lubię przepłacać, to znalazłem ten lokal zlokalizowany na rynku w Krakowie - mówił na opublikowanym przez siebie filmie youtuber Krutki.

Menu było naprawdę zaskakujące.

- Wybrałem Tępą strzałę w zadzie bizona. No dziwna nazwa - przyznał.

Dodał z przekąsem, że czas oczekiwania na jedzenie umiły mu "stopy innego klienta", który postanowił zdjąć buty i cieszyć się wizytą w restauracji w samych skarpetkach. To dość nietypowe, a jednocześnie niezwykle nieeleganckie zachowanie - nawet w ogródkach restauracyjnych. Warto pamiętać, że dla innych gości może być to nieprzyjemny widok, ale i zapach. Należy więc uszanować zasady, które obowiązują w danych lokalach i nie wychylać się poza granice dobrego smaku.

Gdy wreszcie pojawił się talerz z jedzeniem, do młodego mężczyzny podszedł kelner, który zaproponował mu świeżo mielony pieprz. Jak przyznał, zrobiło mu się z tego powodu bardzo miło.

- Ziemniaki zapiekane z serem pleśniowym to dla mnie coś nowego. Nigdy tego nie jadłem - relacjonuje.

Do steka dodano również sos, który w smaku przypominał salsę i sałatka z "fajnym, zielonym, odświeżającym dressingiem", ale było w niej sporo kukurydzy. Podane mięso miało stopień wysmażenia medium-well i miało bardzo aromatyczną marynatę. Za taki zestaw trzeba było zapłacić 57 złotych. To dość niska kwota za taki obiad. YouTuber był miło zaskoczony i zadowolony.

https://youtube.com/shorts/6eG1Sav_Vyc?feature=share

Wybrane dla Ciebie

Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok