Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. "Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne"

Blanka Lipińska, znana autorka bestsellerowych powieści z cyklu "365 dni", znana jest również z chętnego dzielenia się swoimi opiniami w mediach społecznościowych. W zeszłą niedzielę postanowiła zabrać rodziców na obiad do restauracji "Słodki Słony" w Warszawie. Niestety, wizyta w lokalu Magdy Gessler nie należała do udanych, a swoje rozczarowanie Lipińska wyraziła na Instagramie.

Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. "Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne"Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. "Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne"
Źródło zdjęć: © Instagram
Marcin Michałowski

Blanka Lipińska, autorka bestsellerowych książek z cyklu "365 dni", postanowiła spędzić niedzielny obiad z rodzicami w renomowanej restauracji "Słodki Słony" Magdy Gessler. Niestety, zamiast miłego rodzinnego posiłku, celebrytka doświadczyła sporego rozczarowania, którym podzieliła się z fanami na Instagramie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Przynajmniej raz w tygodniu robię tartę z wiosenną łąką. Palce lizać!

"Była tak słona, że nie dało się jej zjeść"

Głównym przedmiotem krytyki pisarki stała się botwinka, jedno z dań, które zamówiła. Lipińska opublikowała zdjęcie potrawy, komentując:

"Ta botwina ze zwarzoną śmietaną, którą widzicie na zdjęciu, była tak słona, że nie dało się jej zjeść."
Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. „Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne”
Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. „Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne” © Instagram

"Potrzeba tu 'rewolucji', bo ceny z kosmosu"

Autorka "365 dni" nie kryła również swojego rozczarowania cenami w restauracji Gessler, określając je jako "kosmiczne". Dodatkowo wyraziła żal z powodu spadku jakości dań w "Słodkim Słonym", które niegdyś bardzo lubiła.

"Zabrałam rodziców na niedzielny obiad do 'Słodki Słony' w Wilanowie i powiem tak... chyba potrzeba tu 'rewolucji', bo ceny z kosmosu, a jedzenie niestety niejadalne" - napisała, nawiązując do programu "Kuchenne rewolucje", w którym Magda Gessler pomaga podupadającym restauracjom.

Blanka Lipińska poinformowała obsługę restauracji o problemie, co spowodowało, że danie zostało zdjęte z rachunku. W kolejnych relacjach odpowiedziała na pytania internautów, którzy byli ciekawi, czy zgłosiła swoje zastrzeżenia personelowi. Pisarka potwierdziła, że tak, ale zdziwiła się, że danie w ogóle trafiło na stół w takim stanie.

Wybrane dla Ciebie

Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków