Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. "Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne"

Blanka Lipińska, znana autorka bestsellerowych powieści z cyklu "365 dni", znana jest również z chętnego dzielenia się swoimi opiniami w mediach społecznościowych. W zeszłą niedzielę postanowiła zabrać rodziców na obiad do restauracji "Słodki Słony" w Warszawie. Niestety, wizyta w lokalu Magdy Gessler nie należała do udanych, a swoje rozczarowanie Lipińska wyraziła na Instagramie.

Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. "Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne"Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. "Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne"
Źródło zdjęć: © Instagram
Marcin Michałowski

Blanka Lipińska, autorka bestsellerowych książek z cyklu "365 dni", postanowiła spędzić niedzielny obiad z rodzicami w renomowanej restauracji "Słodki Słony" Magdy Gessler. Niestety, zamiast miłego rodzinnego posiłku, celebrytka doświadczyła sporego rozczarowania, którym podzieliła się z fanami na Instagramie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Przynajmniej raz w tygodniu robię tartę z wiosenną łąką. Palce lizać!

"Była tak słona, że nie dało się jej zjeść"

Głównym przedmiotem krytyki pisarki stała się botwinka, jedno z dań, które zamówiła. Lipińska opublikowała zdjęcie potrawy, komentując:

"Ta botwina ze zwarzoną śmietaną, którą widzicie na zdjęciu, była tak słona, że nie dało się jej zjeść."
Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. „Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne”
Blanka Lipińska wzięła rodziców na obiad do Gessler. „Ceny z kosmosu, a jedzenie niejadalne” © Instagram

"Potrzeba tu 'rewolucji', bo ceny z kosmosu"

Autorka "365 dni" nie kryła również swojego rozczarowania cenami w restauracji Gessler, określając je jako "kosmiczne". Dodatkowo wyraziła żal z powodu spadku jakości dań w "Słodkim Słonym", które niegdyś bardzo lubiła.

"Zabrałam rodziców na niedzielny obiad do 'Słodki Słony' w Wilanowie i powiem tak... chyba potrzeba tu 'rewolucji', bo ceny z kosmosu, a jedzenie niestety niejadalne" - napisała, nawiązując do programu "Kuchenne rewolucje", w którym Magda Gessler pomaga podupadającym restauracjom.

Blanka Lipińska poinformowała obsługę restauracji o problemie, co spowodowało, że danie zostało zdjęte z rachunku. W kolejnych relacjach odpowiedziała na pytania internautów, którzy byli ciekawi, czy zgłosiła swoje zastrzeżenia personelowi. Pisarka potwierdziła, że tak, ale zdziwiła się, że danie w ogóle trafiło na stół w takim stanie.

Wybrane dla Ciebie
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯