WAŻNE
TERAZ

Człowiek Putina w ONZ uderza w Polskę. Kłamliwe słowa

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej

Michael Patrick Kelly był w latach 90. idolem nastolatek na całym świecie – wraz z rodzeństwem z The Kelly Family śpiewał przeboje, które do dziś mają wiernych fanów. Dziś robi karierę solową, a Polskę odwiedza regularnie. Tu koncertuje, spotyka się z fanami i… odkrywa lokalne smaki.

Michael Patrick Kelly przepada za krakowskimi zapiekankamiMichael Patrick Kelly przepada za krakowskimi zapiekankami
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Pyszności
Katarzyna Gileta

Smaki, do których wraca

W rozmowie Kamilą Ryciak w programie "Halo tu Polsat" muzyk zdradził, że uwielbia pierogi – bez których nie wyobraża sobie polskiej kuchni. Wspomniał też o krakowskich zapiekankach, które zajada bez dodatków: "W Krakowie mają takie bagietki z serem… zapiekanki! Jem je bez keczupu" – wyznał z uśmiechem.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Wygląda jak tortilla, ale nie ma grama mąki. Zwijam i zajadam na kolację lub śniadanie

Okazuje się, że polskie smaki same znajdują drogę do Michaela. Podczas niedawnego koncertu w Kielcach fanki wręczyły mu na lotnisku m.in. słodycze, alkohol i Majonez Kielecki. Artysta przyjął prezent z humorem, a w mediach społecznościowych od razu rozeszła się wieść, że Paddy w swoim kulinarnym "menu z Polski" ma już nie tylko pierogi i zapiekanki, ale też kultowy majonez. Muzyk przyznał, że lubi polską kuchnię, ale podczas pobytu w naszym kraju trudno jest zachować dobrą sylwetkę.

Polska na koncertowej mapie

Michael Patrick Kelly nie ukrywa, że lubi przyjeżdżać do Polski. Podkreśla, że polska publiczność daje mu ogromną energię, a polscy fani są najgłośniejsi. Każda wizyta staje się okazją do odkrywania kolejnych lokalnych przysmaków. Dla fanów to dodatkowa radość – bo oprócz muzyki mogą dzielić się z idolem kawałkiem polskiej kuchni.

Choć Michael Patrick Kelly od lat koncertuje po całej Europie, Polska jest dla niego miejscem wyjątkowym – zarówno na scenie, jak i przy stole. Pierogi, krakowskie zapiekanki i Majonez Kielecki to dziś niemal tak samo ważne elementy jego wizyt, jak kolejne przeboje śpiewane wspólnie z fanami.

Wybrane dla Ciebie

Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Polacy chętnie kupują, bo jest tania. Nie warto, bo jest gorsza nawet od pangi
Polacy chętnie kupują, bo jest tania. Nie warto, bo jest gorsza nawet od pangi