PrzepisDeseryWymieszała w misce tylko mąkę z lodami. Później wsadziła masę do rozgrzanego piekarnika. Pyszne!

Wymieszała w misce tylko mąkę z lodami. Później wsadziła masę do rozgrzanego piekarnika. Pyszne!

Wymieszała w misce tylko mąkę z lodami. Później wsadziła masę do rozgrzanego piekarnika. Pyszne!
Frania
19.05.2015 18:53, aktualizacja: 17.05.2017 14:56

Ten przepis na pierwszy rzut wydaje się być dość dziwny. Nie wierzyłam, że wypali dopóki sama nie sprawdziłam, czy naprawdę coś z tego wyjdzie. Okazało się, że efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania. Szczerze mówiąc jestem trochę uzależniona od tego pysznego ciasta.

Receptura zadziwi niejedną wprawioną kucharkę. Jednym ze składników są bowiem lody! Tak, dobrze czytasz. Ten słodki chlebek ma w sobie lody. Drugą dziwną rzeczą jest fakt, że wkłada się je do piekarnika!

Jesteś ciekawy, co z tego wyjdzie? Sprawdź koniecznie!

Potrzebujemy:

- 500 g lodów

- 190 g mąki

- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia

- 30 g czekoladowych mini dropsów

Po pierwsze należy roztopić lody w misce i sprawić, aby miały kremową konsystencję.

Obraz

Następnie dodaj mąkę i proszek i dokładnie wymieszaj. Na koniec wrzuć czekoladki.

Obraz

Ciasto włóż do naczynia do pieczenia. W masie nie powinno być powietrza, uderz kilka razy formą o blat - to pomaga. Na sam koniec należy wygładzić powierzchnię. Włóż ciasto do rozgrzanego piekarnika. Należy piec w temperaturze 275 stopni przez około 45 minut.

Obraz

Voila! Tak wygląda po wyciągnięciu. Przepysznie smakuje, gdy jest jeszcze ciepłe.

Obraz

Pomysł na samym początku może wydawać się dziwny. Jednak każdy, kto spróbuje ciasta, zmieni od razu zdanie.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także