Wymieszała w misce tylko mąkę z lodami. Później wsadziła masę do rozgrzanego piekarnika. Pyszne!

Okazało się, że efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania. Szczerze mówiąc jestem trochę uzależniona od tego pysznego ciasta.

Receptura zadziwi niejedną wprawioną kucharkę. Jednym ze składników są bowiem lody! Tak, dobrze czytasz. Ten słodki chlebek ma w sobie lody. Drugą dziwną rzeczą jest fakt, że wkłada się je do piekarnika!


Jesteś ciekawy, co z tego wyjdzie? Sprawdź koniecznie!
Potrzebujemy:


– 500 g lodów
– 190 g mąki
– 1 łyżeczkę proszku do pieczenia


– 30 g czekoladowych mini dropsów
Po pierwsze należy roztopić lody w misce i sprawić, aby miały kremową konsystencję.


Następnie dodaj mąkę i proszek i dokładnie wymieszaj. Na koniec wrzuć czekoladki.
Ciasto włóż do naczynia do pieczenia. W masie nie powinno być powietrza, uderz kilka razy formą o blat – to pomaga. Na sam koniec należy wygładzić powierzchnię. Włóż ciasto do rozgrzanego piekarnika. Należy piec w temperaturze 275 stopni przez około 45 minut.


Voila! Tak wygląda po wyciągnięciu. Przepysznie smakuje, gdy jest jeszcze ciepłe.
Pomysł na samym początku może wydawać się dziwny. Jednak każdy, kto spróbuje ciasta, zmieni od razu zdanie.


Komentarze