Metoda "na 200 zł"? Kasjerka z Żabki została w ten sposób oszukana

Każdemu z nas zdarzyły się różne pomyłki podczas liczenia. Bardzo często dotyczą one pieniędzy, o czym doskonale wiedzą pracownicy sklepów. Te miejsca są często odwiedzane przez oszustów, o czym przekonała się kasjerka z Żabki. Opowiedziała swoją historię i teraz przestrzega innych.

Kasjerka z Żabki oszukana metodą "na 200 zł"Kasjerka z Żabki oszukana metodą "na 200 zł"
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Paulina Hermann

Złodzieje od zawsze mieli swoje własne sposoby na okradanie ludzi, z biegiem lat stawały się one coraz bardziej wyrafinowane. Nie trzeba już stać z bronią przy kasie i żądać wydania pieniędzy. Dla tego osobnika nawet wynoszenie rzeczy ze sklepu było zbyt nudne. Postanowił oszukać kasjerkę w zupełnie inny sposób. Wszystko dzięki metodzie "na 200 zł".

Kasjerka z Żabki oszukana przez "klienta"

Pracownica sieci opublikowała swoją historię na TikToku. Od razu stwierdziła, że to był wynik jej głupoty. Wyrzucała sobie, że nie zauważyła od razu, że klient zrobił coś nielegalnego. Zastanawiacie się, jak to wszystko wyglądało?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Młode ziemniaczki z chrupiącą surówką z kapusty. Przepis na letni obiad

Osoba zapłaciła za towar banknotem 200 zł, a następnie poprosiła o rozmienienie takiego samego nominału. Klient miał jeszcze jedną prośbę - chciał wymienić swoje drobne na 100 zł. Dał kasjerce o 10 złotych więcej po to, by odwrócić jej uwagę. Od razu po tym rozmyślił się i chciał swoje 200 złotych z powrotem, oddając jednocześnie banknot 100 zł. Skutkiem było to, że kasjerka z Żabki straciła 100 zł.

Kasjerka z Żabki straciła 100 zł
Kasjerka z Żabki straciła 100 zł © Adobe Stock

Internauci zabrali głos

Niektóre osoby mocno skrytykowały kasjerkę. Niektórzy uznali, że tylko niedouczony matematyk dałby się oszukać w taki sposób. Na szczęście pozostałe osoby wykazały się dużym zrozumieniem. Jak przyznali, sami pewnie daliby się w ten sposób oszukać, bo sprawa była zagmatwana. W komentarzach czytamy:

"Nie wiem, o co chodzi"
"Nawet z tłumaczeniem nic nie zrozumiałam"
"Ja nie ogarniam co typ porobił. Każdy by się zamotał, nie przejmuj się"

Kilka osób wypowiedziało się, że sklepach, w których pracują, nie mogą wymieniać ani rozmieniać pieniędzy. Właśnie dlatego, by nie być oszukanym tak samo, jak kasjerka z Żabki:

"Dlatego się cieszę, że u mnie w sklepie jest ogólne założenie, że nie rozmieniamy nikomu pieniędzy".
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku