PrzepisNajbardziej orzeźwiający drink na świecie. Arbuzowa pychota

Najbardziej orzeźwiający drink na świecie. Arbuzowa pychota

Najbardziej orzeźwiający drink na świecie. Arbuzowa pychota
Paulina
09.08.2022 08:07

Letni okres często zachęca do spotkań z przyjaciółmi i wspólnych rozmów. Organizując spotkanie, możemy zaserwować swoim najbliższym pyszne drinki. Dziś mamy pomysł na drinka z wódką, arbuzem i piwem imbirowym. Mieszanka wybuchowa i równie smaczna. Sekretem tego drinka jest mrożony arbuz. Jeśli natomiast nie jesteście fanami wódki, to można zastosować inne wymienniki. Orzeźwiający drink w kilka chwil!

Moskiewski muł, bo tak nazywają ten napój to idealne połączenie składników na letni dzień. Pomimo tego, że imbir kojarzy się nam jednak z zimą, to idealnie komponuje się z arbuzem i limonką. Koniecznie musicie spróbować. Oto dokładny przepis i lista składników.

Obraz

Orzeźwiający drink- składniki

  • 100 g mrożonego arbuza
  • 125 ml piwa imbirowego
  • 40 ml wódki
  • 1/4 limonki
  • lód
  • świeża mięta
  • plastry limonki do dekoracji

Sposób przygotowania imbirowo-arbuzowego drinka:

W blenderze połącz mrożonego arbuza, piwo imbirowe, wódkę i wyciśnięty sok z limonki. Miksuj całość do uzyskania gładkiej masy. Jeśli drink jest zbyt rzadki, dodaj lód i zmiksuj jeszcze raz. Wlej do szklanki, udekoruj limonką i miętą. Orzeźwiający drink jest już gotowy!

Na co wymienić wódkę?

Jeśli nie lubisz wódki i chcesz ją czymś zastąpić, to dobrze sprawdzi się gin i tequila. Można też zastąpić ją whisky. Wszystkie wymienniki będą dobre, ponieważ idealnie komponują się z imbirowym piwem. Tak przygotowanego drinka najlepiej umieścić w miedzianym kubku. Nada to wyrazu naszemu drinkowi i sprawi, że będzie cały czas zimny.

Obraz

Arbuzowe szaleństwo z dodatkiem prosecco

Jeśli zostało Ci trochę arbuza, możesz go wykorzystać do przygotowania jeszcze innych drinków. Mamy jedno niezwodne połączenie, czyli arbuz i prosecco. Te dwa składniki pasują do siebie idealnie.

Składniki na 1 drinka:

  • 100 g arbuza
  • 100 ml prosecco
  • 30 ml wódki
  • 30 ml syropu migdałowego
  • 200 g lodu

Sposób przygotowania:

Na początek pokrój arbuza w drobną kostkę (zobacz, jak możesz wykorzystać skórkę) i umieść go w kielichu od blendera. Dodaj do środka pokruszony lód, wódkę, syrop migdałowy i wszystko zmiksuj. Przelej drink do szklanki i uzupełnij prosecco. Możesz udekorować miętą i kawałkiem arbuza.

Jeśli któryś z gości lub ty nie pijecie alkoholu, możesz przygotować pyszne bezalkoholowe drinki. Oto nasze sposoby przedstawione krok po kroku. Sprawdź ten film na naszym kanale YouTube:

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także