NewsyPierwsze w Polsce stoisko z roślinnym "mięsem"! Kiedy otwarcie? Asortyment i ceny

Pierwsze w Polsce stoisko z roślinnym "mięsem"! Kiedy otwarcie? Asortyment i ceny

Pierwsze w Polsce stoisko z roślinnym "mięsem"! Kiedy otwarcie? Asortyment i ceny
Ewa
18.03.2022 14:25, aktualizacja: 21.03.2022 13:07

Roślinne mięso i produkty odzwierzęce w Carrefourze. Jaki asortyment i ceny? Pierwszy taki "rzeźnik" w supermarkecie. Już niedługo otwarcie pierwszego takiego stoiska w Polsce. Kiedy i gdzie?

Wegańskie zamienniki – gdzie kupić

Przeprowadzone przez Panel Gospodarstw Domowych GfK Polonia badania wykazały ogromny wzrost zainteresowania Polaków wegańskimi zamiennikami. W ciągu ostatnich trzech lat odnotowano, że jest to wzrost sięgający 480%!

Nic więc dziwnego, że coraz więcej marketów decyduje się na rozszerzenie asortymentu. Chociaż wegańskie zamienniki wciąż budzą dużo kontrowersji, to grono odbiorców jest naprawdę szerokie. Sięgają po nie nie tylko weganie, ale też osoby, które chcą ograniczyć ilość mięsa w diecie, lubią eksperymenty lub po prostu źle czują się po produktach odzwierzęcych.

Dział z wędlinami i mięsem wegetariańskim w Carrefourze. Jaka oferta?

Kiedy 1,5 roku temu w Wielkiej Brytanii otworzył się koncept „Rudy’s vegan butcher” świat oszalał. Stylizowany na klasyczny, nieco oldschoolowy sklep mięsny koncept przyciągnął tłumy. W sklepowych ladach pojawił się różne produkty na grilla, bezmięsne wędliny jak wędzona szynka, salami de Provence, pepperoni i pastrami.

Dział z wędlinami i mięsem wegetariańskim w Carrefourze. W ślad za „Rudy’s” poszła sieć sklepów Carrefour. Wprowadzają oni specjalną ofertę wegetariańskich produktów na wagę.

Oferta wegetariańska w Carrefourze – od kiedy?

Już od 18 marca w Galerii Mokotów Carrrefour otworzy pierwsze w Polsce bezmięsne stanowisko. Na wagę można kupić produkty od Bezmięsnego Mięsnego, wegańskie sery i wyroby garmażeryjne.

To ciekawa opcja dla osób, które chcą spróbować czegoś nowego. Skusisz się na testy?

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także