Pogromca cholesterolu. Jedz codziennie przez dwa tygodnie, a efekty będą zdumiewające
Czosnek to naturalny antybiotyk, który wzmacnia nasz organizm. O tym wiemy niemalże wszyscy. Czy jednak słyszeliście o tym, że jest on świetnym pogromcą cholesterolu? Wystarczy, że będziemy jeść go przez dwa tygodnie i od razu zauważymy spektakularne efekty.
10.10.2023 11:31
Dwutygodniowa kuracja czosnkiem zasługuje na naszą szczególną uwagę. Jeśli zmagacie się z infekcjami, zaparciami, zmęczeniem i sennością, to czas na to, by zadbać o swój organizm i sięgnąć po naturalne specyfiki. Przedstawiamy skuteczną dwutygodniową kurację czosnkiem.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Czosnek - pogromca bakterii i cholesterolu
W ciągu tych 14 dni nie musicie radykalnie zmieniać jadłospisu. Nie trzeba też rezygnować ze wszystkich dań na rzecz czosnku. Wystarczy, że dołączycie go do swojej diety i będziecie dodawać do różnych potraw. Wyjdzie wam to na dobre, gdyż warzywo, które od lat jest wykorzystywane w medycynie naturalnej, czyni cuda.
Najlepiej będzie, jeśli zaczniecie jeść ząbek czosnku dwie godziny po kolacji. Dostarczymy sobie allicyny i tiosulfinaty. Czosnek sprawdzi się w przypadku przewlekłego zmęczenia, wzdęć, zaparć oraz problemów skórnych. Jest wspaniałym lekarstwem na infekcje bakteryjne i wirusowe, więc w okresie jesienno-zimowym powinniśmy częściej po niego sięgać.
To jeszcze nie jest wszystko. Czosnek obniża też poziom złego cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Reguluje też poziom cukru, obniża ciśnienie krwi, wspomaga pracę układu pokarmowego, a także niweluje ryzyko zapadnięcia na chorobę nowotworową. Ponadto oczyszcza jelita ze złogów i toksyn.
Jakie właściwości ma czosnek?
W tym małym warzywie znajdziemy:
- aminokwasy,
- flawonoidy,
- cukry,
- saponiny,
- związki śluzowe,
- witaminy (B1, B2, PP, C, A),
- mikroelementy (kobalt, chrom, nikiel),
- sole mineralne (magnez, potas, wapń),
- olejki eteryczne (z siarczkami i allicyną), które nadają mu ostry zapach i smak,
Najzdrowszy jest surowy czosnek, ale niewiele osób lubi go w takim wydaniu. Na szczęście możemy dodawać go do sałatek lub kupić preparat, który zawiera to warzywo w formie olejów lub bezwonnego liofilizatu.