Pokazała, co zjadła na mieście w Kopenhadze. Wydała na to fortunę

Tiktokerka wybrała się do Kopenhagi, gdzie zjadła m.in. obiad w luksusowej restauracji i lunch w pięknym hotelu. Ile wydała? Tyle, że w komentarzach da się zauważyć obruszenie. "Ja to musiałabym pracować 2 miesiące i nic nie jeść".

Kopenhaga okazała się niezwykle droga. Tiktokerka opowiedziała o tym, ile wydałaKopenhaga okazała się niezwykle droga. Tiktokerka opowiedziała o tym, ile wydała
Źródło zdjęć: © TikTok | AGATATESTUJE_

Obiad w drugiej najlepszej restauracji świata, lunch w luksusowym hotelu, jedne z najbardziej polecanych w Kopenhadze burgerów, sushi, monoporcje z cukierni, ramen i grzane wino. To wszystko skonsumowała podczas pobytu w Danii tiktokerka Agata, prowadząca popularny profil o nazwie "Wyższy Instytut Smaku". Ile wydała? Cóż, astronomiczne pieniądze. Czy było smacznie? Tego nie wiemy, bo poznaliśmy tylko i wyłącznie ceny.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tarta w wytrawnym wydaniu zachwyca smakiem i pięknie się prezentuję! Czego chcieć więcej?

Kopenhaga. Za ile można tam zjeść?

Prowadzony przez tiktokerkę "AGATATESTUJE_" profil "Wyższy Instytut Smaku" ma proste zadanie, dość klarownie zasugerowane nazwą. Zamieszczane przez kobietę filmy dotyczą głównie restauracji (i nie tylko) z Polski, ale tym razem Agata postanowiła wyjść poza ten schemat. Zrobiła to z niezłym impetem, bo przeniosła się aż do mroźnej Danii. W jej stolicy, Kopenhadze, tiktokerka urządziła sobie iście luksusową rozrywkę: jadła. I to dużo.

Na początku nagrania dowiadujemy się, że Agata zdecydowała się zjeść obiad w słynnej kopenhaskiej restauracji z trzema gwiazdkami Michelina. Za lunch dla dwóch osób zapłaciła w tym miejscu około 5 tysięcy złotych. Dużo? Spokojnie, to zaledwie rozgrzewka.

W następnych sekundach nagrania "AGATATESTUJE_" pochwaliła się zjedzeniem lunchu w hotelu. Tam na dwie osoby przyszło jej wydać 320 złotych. Później przyszedł czas na doskonale ocenianego przez internautów burgera za 90 złotych, monoporcję w cukierni za 50 złotych, grzane wino za na jarmarku za 40 zł, sushi za około 500 złotych, drugiego burgera za 97 zł i ramen za 88 zł.

Bilety za pół darmo, jedzenie — jak za złoto

Sympatycy prowadzącej "Wyższy Instytut Smaku" nie dowiedzieli się z nagrania, czy zaprezentowane tam jedzenie było smaczne. To, co wiemy, to to, że Agata wydała na nie naprawdę dużo pieniędzy. Oczywiście szczególną uwagę zwraca tu rachunek około 5 tysięcy złotych za obiad, ale sushi za 500 zł czy burger za prawie stówkę również nie należały do najtańszych. Ale czego spodziewać się w kraju, w którym średnie zarobki miesięczne wynoszą około 25 tysięcy złotych?

Również komentujący zauważyli, że wydane przez tiktokerkę pieniądze nie należą do najmniejszych. "Ja to musiałabym pracować 2 miesiące i nic nie jeść" - napisała Kasia. "No i fajnie. My kupujemy przed lotem dużo kabanosów i orzeszków" - dodał ktoś jeszcze. Ciekawym spostrzeżeniem podzielił się też inny użytkownik TikToka, który zauważył, że bilety do Danii są za pół darmo, a za jedzenie trzeba płacić jak za złoto.

A może i ty jadłeś w jakimś bardzo drogim mieście? Daj nam znać!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Zostały ci resztki ze świąt? Oto jak jeszcze możesz je wykorzystać
Zostały ci resztki ze świąt? Oto jak jeszcze możesz je wykorzystać
Ten gruziński placek zapamiętasz na długo. Wszystko za sprawą aromatycznego farszu
Ten gruziński placek zapamiętasz na długo. Wszystko za sprawą aromatycznego farszu
Dodaję do mięsa mielonego. Kotlety wychodzą pulchne i soczyste w środku
Dodaję do mięsa mielonego. Kotlety wychodzą pulchne i soczyste w środku
Zakręcone paluchy w cieście francuskim. Hit imprezy w 30 minut
Zakręcone paluchy w cieście francuskim. Hit imprezy w 30 minut
Koreczki-kanapeczki wyjdą pyszne z tym serem. Banalny sposób przygotowania
Koreczki-kanapeczki wyjdą pyszne z tym serem. Banalny sposób przygotowania
Bratowa na święta przyniosła sałatkę królewską. Tak pyszna, że poprosiłam o przepis i zrobię na sylwestra
Bratowa na święta przyniosła sałatkę królewską. Tak pyszna, że poprosiłam o przepis i zrobię na sylwestra
Dla Norwegów i Brytyjczyków to najlepszy zamiennik ziemniaków. Polacy gardzą i dają świniom
Dla Norwegów i Brytyjczyków to najlepszy zamiennik ziemniaków. Polacy gardzą i dają świniom
Babcia zawsze trzyma się złotej zasady. Kluski śląskie wychodzą jędrne i mięciutkie
Babcia zawsze trzyma się złotej zasady. Kluski śląskie wychodzą jędrne i mięciutkie
Czeskie gospodynie wkładają do słoików i marynują jak ogórki. Dla Polaków nie do pomyślenia
Czeskie gospodynie wkładają do słoików i marynują jak ogórki. Dla Polaków nie do pomyślenia
Zamiast racuchów, smażę biszkoptowe placuszki. Na patelni rosną jak szalone i są puszyste jak chmurki
Zamiast racuchów, smażę biszkoptowe placuszki. Na patelni rosną jak szalone i są puszyste jak chmurki
Chłodzisz jajka po ugotowaniu? To duży błąd
Chłodzisz jajka po ugotowaniu? To duży błąd
Powodują choroby serca i cukrzycę. W Polsce są dodawane na potęgę, inne kraje zakazują
Powodują choroby serca i cukrzycę. W Polsce są dodawane na potęgę, inne kraje zakazują
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀