Pokazała, co zjadła na mieście w Kopenhadze. Wydała na to fortunę

Tiktokerka wybrała się do Kopenhagi, gdzie zjadła m.in. obiad w luksusowej restauracji i lunch w pięknym hotelu. Ile wydała? Tyle, że w komentarzach da się zauważyć obruszenie. "Ja to musiałabym pracować 2 miesiące i nic nie jeść".

Kopenhaga okazała się niezwykle droga. Tiktokerka opowiedziała o tym, ile wydałaKopenhaga okazała się niezwykle droga. Tiktokerka opowiedziała o tym, ile wydała
Źródło zdjęć: © TikTok | AGATATESTUJE_

Obiad w drugiej najlepszej restauracji świata, lunch w luksusowym hotelu, jedne z najbardziej polecanych w Kopenhadze burgerów, sushi, monoporcje z cukierni, ramen i grzane wino. To wszystko skonsumowała podczas pobytu w Danii tiktokerka Agata, prowadząca popularny profil o nazwie "Wyższy Instytut Smaku". Ile wydała? Cóż, astronomiczne pieniądze. Czy było smacznie? Tego nie wiemy, bo poznaliśmy tylko i wyłącznie ceny.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tarta w wytrawnym wydaniu zachwyca smakiem i pięknie się prezentuję! Czego chcieć więcej?

Kopenhaga. Za ile można tam zjeść?

Prowadzony przez tiktokerkę "AGATATESTUJE_" profil "Wyższy Instytut Smaku" ma proste zadanie, dość klarownie zasugerowane nazwą. Zamieszczane przez kobietę filmy dotyczą głównie restauracji (i nie tylko) z Polski, ale tym razem Agata postanowiła wyjść poza ten schemat. Zrobiła to z niezłym impetem, bo przeniosła się aż do mroźnej Danii. W jej stolicy, Kopenhadze, tiktokerka urządziła sobie iście luksusową rozrywkę: jadła. I to dużo.

Na początku nagrania dowiadujemy się, że Agata zdecydowała się zjeść obiad w słynnej kopenhaskiej restauracji z trzema gwiazdkami Michelina. Za lunch dla dwóch osób zapłaciła w tym miejscu około 5 tysięcy złotych. Dużo? Spokojnie, to zaledwie rozgrzewka.

W następnych sekundach nagrania "AGATATESTUJE_" pochwaliła się zjedzeniem lunchu w hotelu. Tam na dwie osoby przyszło jej wydać 320 złotych. Później przyszedł czas na doskonale ocenianego przez internautów burgera za 90 złotych, monoporcję w cukierni za 50 złotych, grzane wino za na jarmarku za 40 zł, sushi za około 500 złotych, drugiego burgera za 97 zł i ramen za 88 zł.

Bilety za pół darmo, jedzenie — jak za złoto

Sympatycy prowadzącej "Wyższy Instytut Smaku" nie dowiedzieli się z nagrania, czy zaprezentowane tam jedzenie było smaczne. To, co wiemy, to to, że Agata wydała na nie naprawdę dużo pieniędzy. Oczywiście szczególną uwagę zwraca tu rachunek około 5 tysięcy złotych za obiad, ale sushi za 500 zł czy burger za prawie stówkę również nie należały do najtańszych. Ale czego spodziewać się w kraju, w którym średnie zarobki miesięczne wynoszą około 25 tysięcy złotych?

Również komentujący zauważyli, że wydane przez tiktokerkę pieniądze nie należą do najmniejszych. "Ja to musiałabym pracować 2 miesiące i nic nie jeść" - napisała Kasia. "No i fajnie. My kupujemy przed lotem dużo kabanosów i orzeszków" - dodał ktoś jeszcze. Ciekawym spostrzeżeniem podzielił się też inny użytkownik TikToka, który zauważył, że bilety do Danii są za pół darmo, a za jedzenie trzeba płacić jak za złoto.

A może i ty jadłeś w jakimś bardzo drogim mieście? Daj nam znać!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy