Roladki z indyka w chrupiącej panierce. Składniki i przygotowanie krok po kroku

Chociaż częściej sięgamy w swoich domach po piersi z kurczaka, to filety z indyka mogą być smaczną i pyszną odmianą. Taki obiad sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na większe okazje i święta. Warzywny farsz i pyszna, chrupiąca panierka z płatków kukurydzianych sprawia, że na sam widok cieknie ślinka. Jak zrobić roladki z indyka w chrupiącej panierce?

Roladki z indyka w chrupiącej panierce – jak zrobić? Jakie mięso? Przepis na farsz

Sznycle i pierś z indyka to praktycznie to samo. Pierś jest jednym, dużym kawałkiem, a sznycle to kotlety wycięte z piersi. Najlepiej wybrać te drugie, są delikatniejsze i oszczędzisz sobie pracy. Jeśli jednak nie znajdziesz sznycli, to podziel pierś z indyka na mniejsze plasterki.

Sznycle z indyka znajdziesz praktycznie w każdym większym markecie. W przepisie znajdziesz również ziemniaki, które przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips. Jeśli nie masz takiego urządzenia- nie martw się! Ziemniaki możesz cienko pokroić na plasterki w robocie kuchennym lub użyć temperówki do warzyw. Sami najchętniej sięgamy po Zoodlera, bo zdecydowanie ułatwia nam pracę. Możesz też całkowicie pominąć ten krok i podać chrupiące roladki z puree ziemniaczanym lub kaszą. Dodaj do tego ulubioną surówkę i gotowe!

Jeśli w Twojej lodówce zalegają inne warzywa, np. kawałek marchewki, seler naciowy czy nawet ogórki kiszone- śmiało eksperymentuj i wrzucaj je do farszu. Nadziane farszem filety z indyka w chrupiącej panierce są znacznie smaczniejszą propozycją niż klasyczne kotlety.

Jak zrobić roladki z indyka w chrupiącej panierce? Przepis, składniki i wykonanie krok po kroku poniżej.

A jeśli chcesz zerknąć na inne nasze propozycje na różne roladki, zajrzyj na nasze konto na YouTube!


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×