Babeczki jajeczne z różnymi dodatkami

Babeczki jajeczne z wieloma dodatkami to genialny i niepowtarzalny pomysł na pyszne śniadanie. Dzięki różnym składnikom będziesz mógł przygotować wiele wariantów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Obrazek
Pyszności

Co więcej, te pyszności przygotujesz w szybki i łatwy sposób. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 1/2 szkl. papryka posiekana, 2 kolory
  2. 1/2 szkl. pieczarki posiekane
  3. bazylia do dekoracji
  4. 1/2 szkl. pomidory posiekane
  5. 1/2 szkl. szpinak liście
  6. 1/3 szkl. cebula posiekana
  7. 1/3 szkl. ser
  8. 1/2 szkl. brokuły
  9. 4 szt. jajka
  10. 1 szczypta sól
  11. 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:

1. W formie na muffinki umieść warzywne składniki i ser.

Obrazek

2. Dopraw jajka przy pomocy soli i pieprzu. Następnie je roztrzep.

Obrazek

3. Do warzywnych mieszanek dodaj jajka.

Obrazek

4. Jajeczne babeczki piecz w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 30 minut.

Obrazek

5. I pyszne śniadanko jest już gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀