Bananowa chmurka

Dziś przychodzimy z kolejnym przepisem na pyszne ciasto bez pieczenia. Bananowa chmurka to idealne połączenie smaków, których nie możecie przegapić :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 180 g herbatniki kakaowe
  2. 80 g masło roztopione
  3. 3/4 opakowania masa kajmakowa
  4. 3 szt. banany
  5. 200 ml śmietanka 30%
  6. 6 łyżek cukier puder
  7. 500 g serek mascaropone
  8. starta czekolada do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe oraz roztopione masło. Następnie przełóż powstałą mieszankę do formy do pieczenia. Schłodź przez 30 minut.

Obrazek

2. Kolejną warstwę stwórz przy pomocy masy kajmakowej. Na wierzchu ułóż kawałki bananów.

Obrazek

3. W mikserze połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder oraz serek mascarpone. Powstałą masę przełóż do formy do pieczenia. Całość wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

4. Przed podaniem możesz udekorować ciasto przy pomocy startej czekolady.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥