PrzepisBananowe babeczki z masłem orzechowym

Bananowe babeczki z masłem orzechowym

Bananowe babeczki z masłem orzechowym
Pyszności
12.12.2019 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 14:26

Bananowe babeczki z masłem orzechowym to nasz najnowszy hit. Takiej kombinacji smaków nie da się odmówić. Po prostu nie ma takiej opcji ?

Do połączenia składników użyliśmy blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.

Składniki:

  1. 3 szt. banan
  2. 1/3 szkl. masło orzechowe
  3. 1 szczypta sól
  4. lukier do dekoracji
  5. 1/4 szkl. syrop klonowy
  6. 2 szt. jajka
  7. 1,5 szkl. mąka
  8. 1/2 szkl. jogurt naturalny
  9. 1/2 szkl. mleko
  10. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  11. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  12. 1 łyżeczka soda oczyszczona

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: rozgniecione banany, syrop klonowy, jogurt naturalny, jajka...

Obraz

2. ...mleko, ekstrakt waniliowy i masło orzechowe. Połącz wszystkie składniki.

Obraz

3. Czas połączyć suche składniki, a mianowicie: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz sól.

Obraz

4. Połącz ze sobą mokre i suche składniki. Następnie przełóż je do foremek na muffinki. Wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza), potem zmniejsz temperaturę do 170 stopni na 10 minut.

Obraz

5. Gotowe babeczki udekoruj lukrem domowej roboty. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także