Bułeczki maślane z OVI

Dziś pokażemy Ci jak w zaciszu własnego domu zrobić przepyszne bułeczki maślane. Ślinka cieknie od samego patrzenia! I już za moment się o tym przekonasz 😍

Obrazek
Pyszności

Nasze domowe wypieki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 300 ml mleko ciepłe
  2. 2 łyżki cukier
  3. 7 g suszone drożdże
  4. 450 g mąka tortowa
  5. 60 g masło miękkie
  6. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz: ciepłe mleko, suszone drożdże i cukier. Dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.

Obrazek

2. Następnie połącz przygotowany rozczyn z przesianą mąką i solą. Jako ostatni składnik dodaj masło.

Obrazek

3. Wyrobione ciasto odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Po czym podziel je na 9 kuleczek.

Obrazek

4. Ułóż je w formie w Ovi i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut (temp. 40 stopni Celsjusza). Na koniec posmaruj roztopionym masłem i piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀