Chlebek z serem pleśniowym

chlebek z serem pleśniowym

Chlebek z serem pleśniowym i żurawiną to genialny pomysł zarówno na ciekawą przekąskę, jak i pyszny obiad. Po prostu palce lizać!

Bochenek z naszego przepisu przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce

Chlebek z camembertem1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chlebek z camembertem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. W garnku na planiku połącz: żurawinę, cukier, sok i skórkę z pomarańczy oraz wodę. Gotuj przez kilkanaście minut. Przed zdjęciem garnka z palnika, wyjmij skórki z pomarańczy.
    W garnku na planiku połącz: żurawinę, cukier, sok i skórkę z pomarańczy oraz wodę. Gotuj przez kilkanaście minut. Przed zdjęciem garnka z palnika, wyjmij skórki z pomarańczy.
  2. Odetnij wierzch bochenka, następnie wydrąż środek, aby w środku umieścić ser camembert.
    Odetnij wierzch bochenka, następnie wydrąż środek, aby w środku umieścić ser camembert.
  3. Ponacinaj brzegi chleba, jak na zdjęciu poniżej. Na wierzchu sera pleśniowego umieść wcześniej przygotowaną mieszankę.
    Ponacinaj brzegi chleba, jak na zdjęciu poniżej. Na wierzchu sera pleśniowego umieść wcześniej przygotowaną mieszankę.
  4. Przełóż chlebek do Ovi i zapiekaj go wraz z wcześniej odciętym wierzchem. Chlebek ma spędzieć w urządzeniu 20 minut (temp. 150 stopni Celsjusza).
    Przełóż chlebek do Ovi i zapiekaj go wraz z wcześniej odciętym wierzchem. Chlebek ma spędzieć w urządzeniu 20 minut (temp. 150 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×