Wirtualna Polska

Chrupiąca przekąska z indyka na patyku

chrupiąca przekąska z indyka na patyku

Szukasz pomysłu na ciekawą przekąskę, którą będziesz mogła zaserwować swoim bliskim na ciepło? Chrupiąca przekąska z indyka na patyku sprawdzi się w tej roli idealnie!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Mini pączki na patyczkach

Chrupiąca przekąska z indyka na patyku5
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chrupiąca przekąska z indyka na patyku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w misce mięso mielone i jajka.
    Połącz w misce mięso mielone i jajka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dodaj: bułkę tartą, pietruszkę, parmezan, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj: bułkę tartą, pietruszkę, parmezan, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Podziel ser na pionowe słupki. Następnie nabij je na patyczki do szaszłyków.
    Podziel ser na pionowe słupki. Następnie nabij je na patyczki do szaszłyków.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Teraz obtocz ser mięsną mieszanką i opleć dookoła plastrami boczku.
    Teraz obtocz ser mięsną mieszanką i opleć dookoła plastrami boczku.
  5. I na koniec wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    I na koniec wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Gotową przekąskę możesz podawać z ulubionymi sosami. Smacznego!
    Gotową przekąskę możesz podawać z ulubionymi sosami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×