Chrupiąca przekąska z indyka na patyku

Szukasz pomysłu na ciekawą przekąskę, którą będziesz mogła zaserwować swoim bliskim na ciepło? Chrupiąca przekąska z indyka na patyku sprawdzi się w tej roli idealnie!



Zobacz także: Mini pączki na patyczkach
Składniki:
Porcje- 500 g mielone mięso z indyka
- 2 szt. jajka
- 1/2 szkl. bułka tarta
- 1/3 szkl. parmezan
- 1/4 szkl. pietruszka posiekana
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 300 g żółty ser
- 5 plastrów boczek
Sposób przygotowania:
- Połącz w misce mięso mielone i jajka.
- Następnie dodaj: bułkę tartą, pietruszkę, parmezan, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
- Podziel ser na pionowe słupki. Następnie nabij je na patyczki do szaszłyków.
- Teraz obtocz ser mięsną mieszanką i opleć dookoła plastrami boczku.
- I na koniec wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Gotową przekąskę możesz podawać z ulubionymi sosami. Smacznego!
Komentarze