ciasto z brownie
Kategorie PrzepisySłodkości

Ciasto brownie z masłem orzechowym i szpinakiem

Ciasto brownie na słodko może zawierać w sobie również warzywa, a najlepiej świadczy o tym ten przepis. To kolejny film w ramach cyklu #ukrytewarzywa.

Zobacz także: Owsianka na śniadanie na 4 sposoby

Ciasto brownie z masłem orzechowym i szpinakiem - junior9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto brownie z masłem orzechowym i szpinakiem - junior
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Brownie
Warstwa z masła orzechowego

Sposób przygotowania:

  1. Umieść szpinak w blenderze. Dodaj do niego kilka łyżek wody, aby stworzyć puree.
    Umieść szpinak w blenderze. Dodaj do niego kilka łyżek wody, aby stworzyć puree.
  2. W misce połącz ze sobą: cukier biały, cukier brązowy, roztopione masło i czekoladę, ekstrakt waniliowy oraz wcześniej przygotowane puree.
    W misce połącz ze sobą: cukier biały, cukier brązowy, roztopione masło i czekoladę, ekstrakt waniliowy oraz wcześniej przygotowane puree.
  3. Czas połączyć suche składniki: mąka, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    Czas połączyć suche składniki: mąka, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  4. Połącz obie mieszanki i wstaw brownie do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni).
    Połącz obie mieszanki i wstaw brownie do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni).
  5. W międzyczasie przygotuj: masło orzechowe, miękkie masło, cukier puder i mleko.
    W międzyczasie przygotuj: masło orzechowe, miękkie masło, cukier puder i mleko.
  6. Na ostudzonym brownie umieść drugą warstwę i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Na ostudzonym brownie umieść drugą warstwę i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Ciasto brownie z masłem orzechowym i szpinakiem

Oto kolejny dowód na to, że w brownie może znaleźć się warzywo 👍 Tym razem w ramach cyklu #ukrytewarzywa wykorzystaliśmy szpinak 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/265159

Publiée par Pyszności Junior sur Vendredi 13 septembre 2019