Pyszne ciasto Schoko-Bons

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego ciasta z cukierkami Schoko-Bons. Jest zjawiskowe!

Obrazek
Pyszności
Obrazek

Składniki:

  1. 200 g herbatniki kakaowe zmielone
  2. 50 g masło roztopione
  3. 100 g mleczna czekolada roztopiona
  4. 300 ml śmietanka kremówka 30%
  5. 70 g cukier puder
  6. 250 g serek mascarpone
  7. 125 g cukierki Schocko Bons posiekane
  8. 100 g cukierki Schocko Bons przekrojone na pół
Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki kakaowe, roztopione masło i roztopioną mleczną czekoladę.

Obrazek

2. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce i umieść ją w lodówce na 1 godzinę.

Obrazek

3. Ubij śmietanę kremówkę, a następnie cały czas miksując stopniowo dodawaj cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone i na niskich obrotach miksera wymieszaj na jednolitą i gładką masę. Na koniec dodaj 125 g posiekanych Schoko Bonsów i wymieszaj za pomocą łyżki.

Obrazek

4. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż na spodzie w okrągłej blaszce. Na koniec ułóż przekrojone na pół Schoko Bonsy wokół obwodu ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 1 godzinę.

Obrazek

5. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.

Obrazek
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀