Wirtualna Polska

Czekoladowa babka z malinami z blendera

czekoladowa babka z blendera

Czekoladowa babka z malinami z blendera to ekspresowy przepis na pyszny wypiek. Mega prosta w przygotowaniu i obłędna w smaku jednocześnie!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Naszą babkę przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Wielkanocne ciasto Króliczek

Czekoladowa babka z malinami z blendera8-10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladowa babka z malinami z blendera
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia w mikserze: mleka, jogurtu greckiego, oleju, cukru i ekstraktu waniliowego.
    Cały proces rozpocznij od połączenia w mikserze: mleka, jogurtu greckiego, oleju, cukru i ekstraktu waniliowego.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Po chwili dodaj do urządzenia: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną oraz ciepłą wodę.
    Po chwili dodaj do urządzenia: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną oraz ciepłą wodę.
  3. Połowę powstałej mieszanki przelej do formy na babkę.
    Połowę powstałej mieszanki przelej do formy na babkę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Teraz dodaj maliny, po czym zalej je pozostałą mieszanką z blendera. Tak przygotowaną babkę piecz w piekarniku przez 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Teraz dodaj maliny, po czym zalej je pozostałą mieszanką z blendera. Tak przygotowaną babkę piecz w piekarniku przez 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe danie udekoruj lukrem. Smacznego!
    Gotowe danie udekoruj lukrem. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×