Czekoladowa babka z malinami z blendera

Czekoladowa babka z malinami z blendera to ekspresowy przepis na pyszny wypiek. Mega prosta w przygotowaniu i obłędna w smaku jednocześnie!



Naszą babkę przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Wielkanocne ciasto Króliczek
Składniki:
Porcje- 250 ml mleko
- 1 3/4 szkl. cukier
- 3/4 szkl. jogurt grecki
- 2 szkl. mąka
- 1/2 szkl. olej
- 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
- 250 ml ciepła woda
- 1 szczypta sól
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 3/4 szkl. kakao
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia w mikserze: mleka, jogurtu greckiego, oleju, cukru i ekstraktu waniliowego.
- Po chwili dodaj do urządzenia: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną oraz ciepłą wodę.
- Połowę powstałej mieszanki przelej do formy na babkę.
- Teraz dodaj maliny, po czym zalej je pozostałą mieszanką z blendera. Tak przygotowaną babkę piecz w piekarniku przez 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe danie udekoruj lukrem. Smacznego!
Komentarze