Czekoladowy malinowiec

Szybkie i proste ciacho, które smakuje niesamowicie! Taka kombinacja tylko u nas! ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 350 g mąka
  2. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  3. 1 opakowanie maliny świeże, do dekoracji
  4. polewa czekoladowa do dekoracji
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 240 g jogurt
  7. 1/2 szkl. miód
  8. 2 łyżki sok z cytryny
  9. 2 szt. jajka
  10. 140 ml mleko
  11. 120 g maliny mrożone
  12. 100 g dropsy czekoladowe

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą produkty suche: mąkę, sól i sodę oczyszczoną.

Obrazek

2. Do drugiej miski wlej mleko, jajka, jogurt, miód i sok z cytryny.

Obrazek

3. Połącz zawartość obu misek. Następnie dodaj dropsy czekoladowe oraz maliny.

Obrazek

4. Przelej powstałą mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni).

Obrazek

5. Ostudzone ciasto polej polewą czekoladową i ułóż na wierzchu świeże maliny.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇