PrzepisDania z ciasta francuskiego na 4 sposoby

Dania z ciasta francuskiego na 4 sposoby

Dania z ciasta francuskiego na 4 sposoby
Pyszności
20.05.2019 12:00, aktualizacja: 23.05.2020 18:05

Tym razem przygotowaliśmy dla maluchów dania z ciasta francuskiego na 4 sposoby. Będą to fantastyczne kieszonki z piekarnika, które przekonają do siebie nawet największego niejadka.

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 3 łyżki sos pomidorowy
  3. 3 garście szpinak podsmażony na patelni
  4. 3 łyżki śmietana 18%
  5. 1/2 szt. filet z kurczaka ugotowany
  6. 1/3 szkl. brokuły
  7. kilka plastrów salami
  8. 1/2 szkl. mozzarella
  9. kilka plastrów cheddar
  10. 1/2 szkl. jajecznica z 3 jajek
  11. 1 szt. jajko
  12. kilka plastrów szynka
  13. 3 łyżki zielone pesto
  14. 1/3 szt. pomidor

Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto francuskie na równej wielkości prostokąty.

Obraz

2. Pierwsza opcja składa się z sosu pomidorowego, salami i żółtego sera. Ułóż ją na pierwszym kawałku ciasta francuskiego. Następnie na górze umieść drugą część. Przy pomocy widelca zrób falbankę.

Obraz

3. Drugi wariant to zielone pesto, podsmażony na maśle świeży szpinak oraz plastry pomidora.

Obraz

4. Trzecie rozwiązanie zakłada cheddar, jajecznicę i szynkę.

Obraz

5. Zaś ostatni wariant to śmietana 18%, podgotowany brokuł oraz ugotowany i poszarpany filet z kurczaka.

Obraz

6. Każdą kieszonkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Po czym piecz przez 15 minut, (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także