Domowe lody z KitKat'em w rożku z ciasta francuskiego

Czas na ochłodę!

Obrazek
Pyszności

A skoro ochłoda to wiadomo... lody! ;)

Składniki:

  1. 150 g batoniki Kit Kat
  2. 160 g mleko skondensowane
  3. 300 ml śmietana 30%
  4. 1 szt. ciasto francuskie
  5. 50 ml polewa do lodów
  6. 20 g posypka do deserów
Sposób przygotowania:

1. W malakserze rozdrobnij batoniki KitKat

Obrazek

2. Pokruszone batoniki wymieszaj z mlekiem skondensowanym aby uzyskać jednolitą masę

Obrazek

3. Ubij śmietanę 30% i dodawaj do KitKat'owej masy delikatnie mieszając

Obrazek

4. Przełóż masę lodową do pojemnika i włóż do zamrażarki na noc

Obrazek

5. Ciasto francuskie pokrój na 2-centymetrowe paski

Obrazek

6. Z papieru stwórz rożki, na które następnie nawiń folie aluminiową. W ten sposób otrzymasz formę na rożki z ciasta francuskiego. Nawijaj wycięte paski na foremki tak aby otrzymać około 10-centymetrowe rożki

Obrazek

7. Gdy będą gotowe, włóż je do piekarnika na 10 minut i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Obrazek

8. Gdy rożki będą gotowe, poczekaj aż ostygną i wypełnij je lodami

Obrazek

9. Możesz wykończyć je ulubioną polewą oraz posypką. Gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯