Awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem

Awokado to bardzo zdrowy owoc, który w ostatnim czasie zyskał ogromną popularność. Ma wiele cennych witamin i składników odżywczych oraz zapobiega wielu chorobom. Oprócz tego można przyrządzać z niego wiele smakowitości.

Obrazek
Pyszności

Dzisiaj chciałabym pokazać ci przepis na awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem. Jest bardzo smaczne, a na dodatek zdrowe! Koniecznie wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz.

Składniki:

  1. 2 szt. awokado
  2. 120 g wędzony łosoś pokrojony w kostkę
  3. 4 szt. jajka
  4. sól
  5. pieprz
  6. koperek posiekany
Sposób przygotowania:
1. Umyj awokado i przekrój je na pół. Wyjmij pestki i za pomocą łyżeczki delikatnie wydrąż środek każdej połówki.
2. Do każdej połówki nałóż po 30 g wędzonego łososia oraz wbij po jednym jajku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie przełóż awokado na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 16 minut.
3. Po 16 minutach wyjmij awokado z piekarnika. Każdą połówkę posyp z wierzchu posiekanym koperkiem.
4. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟