Filet z kurczaka z serem pleśniowym w zoodlowanym batacie

Filet z kurczaka z serem pleśniowym w zoodlowanym batacie i nic więcej nie potrzebujesz, aby przygotować pyszny obiad dla swoich bliskich. Ślinka cieknie od samego patrzenia 👍

Obrazek
Pyszności

Nasze bataty nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. bataty
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 1 łyżeczka suszony czosnek
  4. 50 g ser pleśniowy złocisty
  5. 3 łyżki olej roślinny
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 2 szt. filet z kurczaka

Sposób przygotowania:

1. Zzoodluj bataty. Następnie połącz je z olejem roślinnym, suszonym czosnkiem, słodką papryką i solą. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Następnie zrób nacięcie w piersi z kurczaka. W powstałej kieszonce umieść ser pleśniowy.

Obrazek

3. Owiń kurczaka doprawionymi batatami. Następnie piecz go w piekarniku przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯