in ,

Fitowy sernik na zimno z awokado

Lato ciągle trwa, dlatego mamy dla Ciebie pomysł na sernik na zimno z dodatkiem awokado. Fitowym deserom nigdy nie odmawiamy, a Ty?

Zobacz także: Dressingi do sałatek na 6 sposobów

Fitowy sernik na zimno z awokado
Fitowy sernik na zimno z awokado
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Spód
Masa z nerkowców
Masa z awokado

Sposób przygotowania:

  1. Gotuj orzechy nerkowca przez 10 minut. Dzięki temu zabiegi staną się miękkie.
    Gotuj orzechy nerkowca przez 10 minut. Dzięki temu zabiegi staną się miękkie.
  2. W blenderze połącz ze sobą: orzechy ziemne, daktyle, wiórki kokosowe oraz ekstrakt waniliowy.
    W blenderze połącz ze sobą: orzechy ziemne, daktyle, wiórki kokosowe oraz ekstrakt waniliowy.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj spód i wstaw go do lodówki.
    Z powstałej mieszanki uformuj spód i wstaw go do lodówki.
  4. Do ugotowanych orzechów nerkowca dodaj jogurt naturalny i syrop klonowy. Zblenduj.
    Do ugotowanych orzechów nerkowca dodaj jogurt naturalny i syrop klonowy. Zblenduj.
  5. Powstałą masę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 3 godziny.
    Powstałą masę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 3 godziny.
  6. Czas na ostatnią warstwę, którą również przygotujesz przy pomocy blendera. Tym razem zmiksuj ze sobą awokado, sok z limonki lub cytryny, olej kokosowy i syrop klonowy. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia. I ponownie wstaw do lodówki tym razem na 2 godziny.
    Czas na ostatnią warstwę, którą również przygotujesz przy pomocy blendera. Tym razem zmiksuj ze sobą awokado, sok z limonki lub cytryny, olej kokosowy i syrop klonowy. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia. I ponownie wstaw do lodówki tym razem na 2 godziny.
  7. Smacznego!
    Smacznego!